Det fire solcellepaneler foldes ud på en lang række. Det femte sidder på selve powerbanken.

Sandberg 5-Panel Powerbank 27000

Sandbergs batteripaket kan laddas med solljus, men du måste ha exceptionellt tålamod.

av Morten Skeldal Østergaard #Portabelt batteri #Sandberg
7.0

Med sin stora kapacitet och sina fem inbyggda solpaneler borde du vara redo för åtminstone några veckor ensam i vildmarken med Sandberg 5-Panel Powerbank.

Tyvärr måste du vara ohyggligt tålmodig om du vill ladda batteripaketet enbart med solljus. En i övrigt solig nordisk höstdag fick vi bara några få procents laddning genom att låta batteripaketet ligga ute i solljuset en halv dag. Därför får solcellerna mest ses som ett komplement till att ladda batteripaketet på traditionellt sätt med ström från ett vägguttag.

Det fungerade i gengäld helt utan problem, och tack vare batteriets kapacitet på 27 000 mAh bör du ha tillräckligt med ström för att hålla igång mobilen under en veckas vandring. Om din mobil har trådlös laddning behöver du bara placera den ovanpå batteripaketet för att ladda utan att behöva en kabel. Allt med batteripaketet känns väldigt gediget och USB-portarna har ett gummiskydd för att förhindra att vatten och smuts tränger in.

I ena änden sitter en kraftfull ficklampa som kan aktiveras med en knapptryckning. En lättläst display visar hur mycket ström som finns kvar i batteriet.


+ Gedigen konstruktion

+ Stor kapacitet

– Väldigt långsam solcellsladdning

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Sandbergs batteripaket kan laddas med solljus, men du måste ha exceptionellt tålamod.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kapacitet
27.000 mAh
Anslutning
2 x USB-A, 1 x USB-C
Mått
17,2 x 9,8 x 6,3 cm
Vikt
900 g