Test av Adata PV120 Power Bank

Adata PV120 Power Bank

Batteripaket i fickstorlek med dubbla usb-portar.

av Henrik Ræder Clausen #Portabelt batteri #ADATA
8.8

Adata PV120 är ett litet resebatteri, eller powerbank som det heter på nusvenska, som är lagom litet för att rymmas i en bröstficka eller handväska. Den har två usb-portar för att ladda enheter samt en micro-usb-port för uppladdning. Fyra lysdioder visar aktuell batteristatus.

Batteriet laddas alltså via micro-usb och när de fyra lamporna slutar blinka är det fulladdat. PV120 tål upp till två ampere, så med en bra laddare (ingår inte) tar det ungefär två och en halv timme innan batteriet är fullt.

De två usb-uttagen är märkta med 2,4 respektive 1 ampere. I realiteten är dock inte skillnaden så stor eftersom vi bara fick ut runt 1,5 ampere ur det starkare uttaget. Strömmen räcker i alla fall till för effektiv laddning av två enheter samtidigt.

Den angivna kapaciteten på 5 100 milliamperetimmar (mAh) innebär att det verkliga värdet torde ligga på runt 4 000 mAh, och det visar sig stämma ganska bra. Adata PV120 klarar av att ladda en mobiltelefon full, men den räcker inte till för surfplattor som har kraftigare batterier. Värt att notera i sammanhanget är att det går att ladda enheter medan batteriet laddas upp.


+ Praktisk storlek
+ Laddar snabbt
+ Hög laddström

Läs mer om Adata PV120 Power Bank


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett lyckat batteripaket som ger gott som ström till de två usb-portarna.

Specifikationer

Märke
ADATA
Kapacitet
Angiven/uppmätt: 5100/4000 mAh
Anslutning
2x usb, 1x mikro-usb
Mått
10,6 x 7,0 x 1,5 cm
Vikt
120 g
Övrigt
Finns i svart, vitt och blå