Samsung Galaxy TabPro S

Samsung Galaxy TabPro S

Stor pekdator som kan ersätta en bärbar

av Anders Daugaard #Pekdator #Samsung
8.6

Samsung Galaxy TabPro S är en typ av pekdator som är tänkt att kunna ersätta en regelrätt bärbar pc. Den består aven skärmdel på tolv tum och ett tangentbord som även fungerar som skyddslock. De två sätts enkelt ihop med en magnet, så att TabPro fungerar som en bärbar pc.

Eftersom datorn använder Windows 10 fungerar allt som vi är vana vid från pc:n. Det innebär dock att det inte går att använda alla de utmärkta appar som finns för Android och iOS.

Lagringsutrymmet på 128 gigabyte må låta mycket, men när Windows är installerat återstår cirka 80 gigabyte för egna program och filer. Fyra gigabyte ramminne är lite i underkant och det går inte att uppgradera ramminnet eller utöka lagringen med minneskort. Processorn är kraftfull nog för att klara alla vardagliga uppgifter samt underhållning, till exempel spela upp film i hd-kvalitet.

Bilden är klar och skarp med hög upplösning. I Windows går det ju att ha flera fönster öppna samtidigt, men skärmens format med förhållandet 3:2 är inte optimalt för att visa film i brett format. Det är dock ett problem som man kan lära sig leva med. Mer irriterande är Samsungs skärmsläckare som startar så fort datorn inte används på ett par minuter utan att ta hänsyn till inställningarna i Windows. Enligt Samsung sker detta för att spara ström och förlänga drifttiden.

På tangentbordet finns det en musplatta och tangenterna är i samma storlek som på ett traditionellt datortangentbord. Tangenterna är platta och sitter ganska tätt. Till en början blir det lätt en hel del felslag, men efter några dagar vänjer man sig och det går bättre att jobba som vanligt.

Det finns inget extrabatteri i tangentbordet, så räkna med att batteriet dräneras snabbare när tangentbordet används. Utan tangentbordet är batteritiden sju timmar.
De enda anslutningar som finns är en ensam usb c-port, hörlursuttag samt mikrofoningång.

Samsung Galaxy TabPro S finns att köpa här via Prisjakt .

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En resvänlig kombination av bärbar pc och pekdator. Perfekt för underhållning och kontorsarbete. Skärmen är riktigt bra, men endast en usb c-port är för futtigt.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Intel Core m3-6Y30, 0,90 GHz
Ramminne
4 gb
Lagring
128 gb
Skärmstorlek
12 tum
Skärmupplösning
2160 X 1440 pixel
Batteritid
Cirka 7 timmar
Anslutningar
Usb-c
Operativsystem
Windows 10
Mått
29,0 x 19,8 x 0,6 cm
Vikt
693 gram
Kamera
5 megapixel
Nätverk
Wi-Fi 802.11ac
Benchmark (högre är bättre)
2064 (Passmark PerformanceTest)