Den gode skærm fylder næsten fronten, så der er ingen fysisk hjemknap.

Samsung Galaxy Tab S5e

Tunn och lätt surfplatta.

av #Pekdator #Samsung
8.3

Samsungs nya surfplatta, Galaxy Tab S5e, är både väldigt tunn och lätt. Med en tjocklek på bara 5,5 millimeter får den nästan toppmoderna smartmobiler att framstå som klossar när man lägger dem bredvid varandra. Galaxy Tab S5e är föga förvånande Samsungs hittills tunnaste och lättaste surfplatta.

Trots det väldigt slanka chassit har Samsung lyckats bygga in fyra utmärkta högtalare, så att du får stereo-
ljud oavsett om du håller Galaxy S5e på högkant eller liggande.

Den har dessvärre också ett pris som anstår en surfplatta som är 5,5 millimeter tjock. Samsung har även valt att inte använda en kontakt för hörlurar, den enda ingången som finns i Galaxy Tab S5e är en usb-C-port som sitter i botten. Det följer dock med en adapter, så att du kan ansluta dina lurar till usb-C-porten.

Surfplattans baksida är gjord av aluminium. Det gör den visserligen aningen hal att hålla i, men gör att den sprider ut värmen som skapas vid hårt arbete. I kombination med den låga vikten är surfplattan riktigt behaglig att hålla i, även under längre perioder.

Av/på-knappen är placerad på sidan av chassit. Det finns även en inbyggd fingeravtrycksläsare som loggar in dig på surfplattan nästan ögonblickligen.

Galaxy Tab S5e levererar prestanda som ligger på en nivå man kan förvänta sig i den prisklassen. Gränssnittet arbetar utan att hacka eller kännas långsamt, och surfplattan kan hantera även krävande 3d-spel.

Skärmen är, som alltid från Samsung, en av höjdpunkterna. Den är stor, ljusstark och har en fantastisk kontrast där vit text på svart bakgrund nästan skär i ögonen.

Den största nackdelen är Samsungs inbyggda digitala assistent, Bixby, som inte har skuggan av en chans mot Google Assistent. Bixby finns inte heller på svenska, så du måste prata med den på engelska om du vill veta hur vädret kommer att bli. Du behöver bara dra åt höger på startskärmen för att öppna Bixby, så assistenten är en väldigt central del av gränssnittet.


+ Bra prestanda
+ Fantastisk skärm
Bixby fattar inte svenska
Inget hörlursuttag

Läs mer om Samsung Galaxy Tab S5e


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Samsungs surfplatta är för dig som vill ha den med dig. Den är extremt slank och lätt.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Quad Core, 2,15 GHz + 1,6 GHz
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
10,5 tum
Skärmupplösning
2560 x 1600 pixel
Batterikapacitet
7040 mAh
Anslutningar
Usb c
Operativsystem
Android 9.0
Mått
245 x 160 x 5,5 mm
Vikt
400 g
Kamera
13 / 8 megapixels
Benchmark (högre är bättre)
5688 (Geekbench)