Test av Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3

En inbjudande pekdator med skön medföljande penna, men det finns en del små problem. Med ett lägre pris hade den varit frestande.

av #Pekdator #Samsung
8.7

Samsung har tagit några av idéerna från sina telefoner och använt dem för att göra en riktigt bra pekdator. Skärmen är, precis som i Samsungs telefoner, otroligt bra. Den baseras på sAMOLED­teknik, vilket i praktiken innebär att mörka områden i bilden är nästan lika svarta som pekdatorns kant. Detta ger en mycket hög kontrast, som framför allt kommer till sin rätt vid bild­ och filmtittande.

Det följer med en pekpenna för att bland annat anteckna direkt på skärm bilden eller på en tom vit sida. Det märks bara en liten fördröjning när man skriver, så det känns nästan som att skriva med en tuschpenna på en glas skiva. Resultatet när vi skriver exempelvis en namnteckning är att den blir intill förväxling lik den vi skriver med en vanlig kulspetspenna. Det hela fungerar ovanligt bra.

Under skärmen sitter det en fysisk Hem­knapp kompletterad med de sed­vanliga tryckkänsliga Android­knap­parna för att hoppa bakåt och visa öppna appar. I Hem­knappen finns även en fingeravtrycksläsare. Detta är ett mycket praktiskt sätt att logga in i pekdatorn – när det fungerar. Dessvärre kan man behöva göra flera inloggningsförsök innan det går som det är tänkt.

Det är mycket behagligt att använ­da Galaxy Tab S3. Tack vare den snabba processorn går allting raskt utan att hacka och alla appar startar utan fördröjning. Appen Flipboard är inbyggd i operativsystemet och dyker upp när man drar åt höger på start­skärmen. Appen presenterar nyheter på ett snyggt och mycket inbjudande sätt, men är väldigt inriktad på USA och finns bara på engelska. Som tur är går det att stänga av appen om man inte vill använda den.

Som att hålla i en glasskiva

Det kan bli lite tröttande att hålla plat­tan i händerna en längre tid eftersom både fram­ och baksidan är så hala att det nästan känns som att hålla i en glasskiva. Kanterna är dock av­rundade, så det är behagligt ända tills man tröttnar. För att undvika att datorn glider ur händerna slutar det oftast med att man ställer den på ett bord eller på knäna.

Ljudkvaliteten hos Galaxy Tab S3 höjer sig över konkurrenternas. Det finns faktiskt fyra stycken inbyggda högtalare: en på varje sida om den övre kanten, och en på varje sida i nedre kanten. Tillsammans ger de en fin stereoeffekt när man vrider på pek­datorn för att titta på film.


+ Mycket snabb
+ Strålande skärm
Besvärlig fingeravtrycksläsare


Samsung Galaxy Tab S3 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Samsung Galaxy Tab S3

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En inbjudande pekdator med skön medföljande penna, men det finns en del små problem. Med ett lägre pris hade den varit frestande.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Quad Core, 2,15 GHz
Ramminne
4 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
9,7 tum
Skärmupplösning
2048 x 1536 pixel
Anslutningar
Usb c
Operativsystem
Android 7.0
Mått
23,7 x 16,9 x 0,6 cm
Vikt
429 gram
Kamera
13 / 5 megapixel
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
139.814 (Antutu)