Knappen afslører, at tabletten er bygget til at blive brugt på den lange led.

Lenovo Tab P10

Välbyggd surfplatta för hela familjen.

av #Pekdator #Lenovo
8.2

Lenovos surfplatta Tab P10 tillhör inte de dyraste prisklasserna, men fungerar trots detta riktigt bra och känns gediget hopskruvad. Den har glas på både fram- och baksidan vilket ger surfplattan en exklusiv känsla av kvalitet men gör den samtidigt väldigt hal att hålla i.

Kanten hela vägen runt Tab P10 är vinklad, vilket får de fyra högtalarna att peka rakt mot användaren. Det är bra tänkt eftersom det ger en bättre ljudupplevelse än när högtalarna, vilket är betydligt vanligare, är riktade åt sidorna eller bakåt och därmed bort från användaren. Det är dock inte mycket bas i högtalarna, så om du vill ha riktigt bra ljud behöver du hörlurar. Därför är det bra att Tab P10 har ett hörlursuttag.

På ena långsidan finns en knapp som används för att hantera Lenovo Tab P10. Knappen fungerar också som en utmärkt fingeravtrycksläsare vilket gör att det är väldigt smidigt att logga in och få tillgång till appar som har användarrestriktioner.

Det går att skapa flera användarkonton på surfplattan, och barnen kan få ett alldeles eget gränssnitt när de loggar in. Detta fokuserar på barnvänliga spel och tecknade filmer. Allting är inte översatt till svenska utan finns bara på engelska, men många av spelen och filmerna kräver inte några språkkunskaper.

Tab P10 är inte någon av de snabbaste surfplattorna vi har testat, men den har riktigt bra prestanda om man tar hänsyn till priset.

Skärmen är i 16:10-format vilket innebär att filmer och tv-serier visas med ett svart streck över och under bilden. Det är lite underligt när Lenovo till och med har förinstallerat Netflix-appen som strömmar film i det betydligt vanligare 16:9-formatet.

Skärmens bakgrundsbelysning hade gärna fått vara starkare, men det samlade intrycket är att skärmens kvalitet ligger helt i linje med vad man kan förvänta sig för det förhållandevis låga priset.


+ Rimligt pris
+ Bra högtalare
+ Bra fingeravtrycksläsare
Barn-appen är inte på svenska

Läs mer om Lenovo Tab P10


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bra surfplatta med hänsyn till priset. De fyra högtalarna ger ett förvånansvärt bra ljud.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Processor
Snapdragon 450, 1,8 GHz
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
10,1 tum
Skärmupplösning
1920 x 1200 pixel
Batterikapacitet
7000 mAh
Anslutningar
Usb c
Operativsystem
Android 8.1.0
Mått
242 x 167 x 7 mm
Vikt
440 g
Kamera
8 / 5 megapixel
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
3889 (Geekbench)