Alle hjørner er afrundede, og tabletten ligger godt mellem hænderne.

Huawei MediaPad T5

Liten lågprisplatta för ungarna.

av #Pekdator #Huawei
6.7

MediaPad T5 är en knubbig liten surfplatta som det är meningen att man ska använda liggande, det vill säga så att skärmen är bredare än vad den är hög. Knapparna är placerade på ena långsidan och högtalarna på varsin sida längs nedersta långsidan, så du får ­bara stereoljud när surfplattan ­ligger ner.

Huawei har tagit det underliga beslutet att montera en Micro-usb-kontakt i stället för den nyare usb-C som sitter i de flesta moderna surfplattor och smartmobiler. Det hade varit mycket enklare att kunna använda samma sladd som till sin telefon.

Huawei har förinstallerat egna appar, vilka sällan kan mäta sig med Googles motsvarande gratisappar. En av de mer användbara apparna är Kids Corner som är Huaweis dedikerade barnhörna på MediaPad T5. I Kids Corner kan de vuxna styra vilka appar och medier som barnen ska få tillgång till. Appen är lösenordsskyddad så att barnen inte själva kan stänga av den. Det låga priset på MediaPad T5 samt den ganska låga prestandan betyder att den är som gjord för ungarna i baksätet när det är dags för längre bilfärder.


+ Utmärkt barnhörna
+ Lågt pris
Föråldrad laddkontakt
Onödiga appar

Läs mer om Huawei MediaPad T5


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det lägsta priset och Kids Corner-appen gör Huaweis surfplatta till det perfekta alternativet för barn i baksätet på bilen.

Specifikationer

Märke
Huawei
Processor
Kirin 660
Ramminne
3 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
10,1 tum
Skärmupplösning
1920 x 1200 pixel
Batterikapacitet
5100 mAh
Anslutningar
Micro-USB
Operativsystem
Android 8.0
Mått
243 x 164 x 7,8 mm
Vikt
460 g
Kamera
5 / 1,9 megapixel
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
3299 (Geekbench)