Test av Chuwi Surbook Mini

Chuwi Surbook Mini

Ett lågprisalternativ till Microsoft Surface - med allt vad det innebär.

av #Pekdator #Chuwi
7.5

Chuwi Surbook Mini lanseras som en konkurrent till Microsoft Surface. Det är en
2 i 1-dator med chassi av metall och ett utfällbart stöd på baksidan av skärmen. På sidorna finns det två usb-portar, hörlursuttag samt en usb c-port för laddning.

Det är en ganska tung dator, vilket ger den fördelen att den känns ganska oöm. Längs den nedre långsidan finns det uttag för att ansluta datorn till ett tangentbord.

Även om Chuwi Surbook är en 2 i 1-pc fick vi inte med något tangentbord. Därför testar vi Surbook som en pekdator. I det tangentbord som hör till finns det exempelvis fler portar.

Skärmen på 10,8 tum är otroligt fin med en upplösning på 1 920 x 1 080 tum. Färgerna är bra och ljusstyrkan alldeles utmärkt.

Surbook känns tämligen snabb ni vardagen och vi behöver aldrig vänta på att hårdvara ska hänga med. Prestandan kan dock inte mäta sig med dyrare datorer av liknande typ. Det är dock ingenting vi förväntar oss med tanke på hur pass billig Surbook är.

För att skriva i Windows måste man klicka på en liten ikon i Aktivitetsfältet för att få fram det virtuella tangentbordet. Det kommer dumt nog inte upp automatiskt när man vill skriva i exempelvis ett sökfält. Det känns riktigt omodernt och irriterande när det borde fungera likadant som i våra mobiltelefoner, där tangentbordet visas så fort man klickar i ett textfält.

Det där med att vi aldrig behöver vänta på hårdvaran är inte helt sant. Ström- brytaren, som även tänder skärmen, är extremt trög. Återkommande får vi trycka fem-sex gånger på den innan något händer, vilket inte alltför sällan leder till att datorn stängs av i stället.

Batteritiden är inte heller mycket att skryta över. Under våra tester räcker det ungefär i fyra timmar. Innan det är dags för laddning.


+ Bra skärm
+ Snabb
Dålig strömbrytare
Medelmåttig batteritid


Chuwi Surbook Mini finns att köpa här från iGsel

Läs mer om Chuwi Surbook Mini

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Chuwi Surbook Mini är en bra och billig 2 i 1-pc, som lider av en del små problem.

Specifikationer

Märke
Chuwi
Processor
Intel Celeron N3450 quad-core 2.2GHz
Ramminne
4 GB DDR3
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
10,8 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Batteritid
Cirka 4 timmar
Batterikapacitet
2738 mWh
Anslutningar
2x usb 3.0, 1x usb c, hörlurar, mikrofon, kortplats för microSD
Operativsystem
Windows
Mått
268 x 190 x 14 mm
Vikt
0,78 kg
Kamera
2 / 2 megapixel (bak- / framsida)
Minneskortläsare
Micro SD
Nätverk
802.11ac, Bluetooth