Test av Apple iPad 9,7 tum 6:e gen (2018)

Apple iPad (6:e gen – 2018)

Apples iPad håller formen. Den nya versionen är ett riktigt bra köp.

av #Pekdator #Apple
9.4

Den nya versionen av Apples pekdator iPad är ingen revolutionerande produkt. I stället putsar och förbättrar Apple lite både här och där. Det är nog klokt, för iPad är fortfarande den allra bästa pekdatorn på marknaden.

Den största nyheten är att Apples pekpenna Pencil nu fungerar med en vanlig iPad och inte som tidigare bara med Pro-versionen. Pennan gör det lättare att rita och anteckna på skärmen. Oftast är det dock enklare att använda fingrarna och de 1 100 kronor som Apple Pencil kostar är för det mesta bortkastade pengar.

Resten av iPad känner vi igen. Skärmen är på 9,7 tum och precis som vi är vana vid skarp och ljusstark. Vi har bara sett bättre skärmar i Samsung Galaxy S3 och Apples egen iPad Pro. Båda dessa maskiner är dock rejält mycket dyrare. Hos iPad finns inga tveksamheter eller fördröjningar när man pekar på menyer eller använder en av alla de appar som finns att hämta från välfyllda App Store.

Även mycket krävande spel körs utan att pekdatorn hackar till eller ens svettas, och det har blivit väldigt svårt att rättfärdiga ett köp av Apples mer än dubbelt så dyra iPad Pro.

iPad innehåller en rad nya funktioner för förstärkt verklighet, så kallad AR – alltså tekniken där det som kameran spelar in blandas med datorgenererad grafik. Det hela är trevligt och kul, men de appar som finns tillgängliga för närvarande innehåller inte särskilt många möjligheter.

Den bästa nyheten med iPad generation sex är att prislappen har blivit riktigt smaklig. Priset är sänkt och det finns helt enkelt ingen bättre pekdator att köpa för motsvarande summa.


+ Bra skärm
+ Fungerar med Apples pekpenna
+ Riktigt bra pris


Apple iPad finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Apple iPade

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Apples iPad håller formen. Den nya versionen är ett riktigt bra köp.

Specifikationer

Märke
Apple
Processor
Apple A10 Fusion
Ramminne
2 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
9,7 tum
Skärmupplösning
1536 x 2018 pixel
Batteritid
10 timmar
Batterikapacitet
32,4 Wh
Anslutningar
Lightning
Operativsystem
iOS 11
Mått
240 x 169,5 x 7,5 mm
Vikt
469 g
Kamera
8 / 1,2 megapixel (bak- / framsida)
Simkortstyp
Nano, Apple SIM
Minneskortläsare
-
Nätverk
802.11ac, Bluetooth 4.2
Övrigt
FInns i färgerna silver, guld och rymdgrå