Kameran får ström från en fast usb-kabel.

TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200

En väderbeständig övervakningskamera för utomhusbruk.

av Morten Skeldal Østergaard #Övervakningskamera #TP-Link
9.4

Övervakningskameror är inte längre bara dumma apparater som hänger på en vägg och skickar en bild till en monitor. Numera är de en naturlig del av det smarta hemmet. De kopplas till nätverket och fungerar ofta tillsammans med digitala assistenter som Google-assistenten och Amazon Alexa.

TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200 är en övervakningskamera för utomhusbruk. Den är IP65-certifierad, vilket innebär att den är dammtät och att den tål regn. Den känns gedigen och det är enkelt att fästa den på exempelvis en husfasad. Det runda stativet skruvas fast i underlaget och själva kameran, som är stor som en tennisboll ungefär, klickas enkelt på plats med hjälp av magneter.

Kameran styrs från TP-Links app i mobilen eller surfplattan. Det går till exempel att upprätta aktivitetszoner, så att kameran bara reagerar på rörelser som sker inom det området. Den har även mörkerseende och kan spela in vad som händer några meter framför kameran även om det är kolmörkt. Det fungerar bra och bildkvaliteten i full hd är tillräckligt bra för att det ska gå att känna igen vem det är som rör sig framför kameran.

Förutom att spela in det som händer inom bevakningsområdet kan kameran även spela upp ett extremt högt sirenljud för att skrämma vederbörande från vettet. Det går att prata med personen i bild via kamerans högtalare och mikrofon. I appen finns det en knapp som man håller intryckt för att samtala. Ljudkvaliteten är tillräckligt bra för att man ska kunna prata med en person som befinner sig några meter framför kameran.

Allt som kameran spelar in sparas utan extra kostnad på TP-Links servrar och det går att bläddra bland inspelningarna via appen. I det abonnemang som ingår sparas allt inspelat material i två dagar. Mot en abonnemangskostnad på mellan fyra och sju dollar per månad kan filmerna sparas i upp till en månad. Vi har även testat kameran tillsammans med Google-assistenten och det är inga problem alls att visa inspelningarna på vardagsrums-tv:n via Googles lilla mediespelare Chromecast.

Allt som allt är detta en riktigt effektiv övervakningskamera. Vill du bara ha en enkel kamera för att övervaka ditt hem är KC200 ett mycket bra val eftersom det inte krävs någon form av hubb eller annan central som är kopplad till routern, något som är vanligt med andra liknande övervakningskameror.


+ Full hd och bra mörkerseende
+ Kräver ingen hubb
+ Inbyggd siren

Läs mer om TP-Link KC200


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En mycket effektiv och lättanvänd övervakningskamera som passar bra för den som aldrig har använt en liknande produkt.

Specifikationer

Märke
TP-Link
Upplösning
1920 x 1080 pixel (full hd)
Anslutning
Wifi
Motor
Nej
Övrigt
Mörkerseende, siren