Test av Logitech Logi Circle 2

Logitech Logi Circle 2

Logi Circle 2 är en strålande övervakningskamera med en genomarbetad app och gott om bra konfigurationsmöjligheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Övervakningskamera #Logitech
9.3

Som namnet antyder är Logi Circle 2 Logitechs andra generation i serien med avancerade övervakningskameror. Jämfört med den första generationen är kamerorna betydligt tåligare och kan exempelvis placeras utomhus för att bevaka ytterdörren. Dessutom ska batteritiden vara bättre. Det kunde jag dock inte bedöma eftersom jag aldrig lyckades köra batteriet så att det blev tomt under testperioden. Vi tror på Logitechs uppgift att kameran kan köras i tre månader på en laddning.

Kameran är nästan klotrund och känns gedigen. Kontakten för att ladda kameran är dold bakom ett gummiskydd för att hålla regn ute.

Det är extremt enkelt att börja använda Logi Circle 2: Starta kameran, hämta appen och säg åt den att hitta kameran. Då registreras kameran i appen och allting är färdigt.
Kameran och telefonen hittar varandra med hjälp av Bluetooth, så det behövs inte någon extra enhet på nätverket för att kunna kommunicera med Logitechs kamera på det sätt som krävs med Netgears Arlo-kameror. Däremot är räckvidden inte den bästa. Jag fick problem med anslutningen så fort jag kom utanför ytterdörren, så här är det verkligen nödvändigt med en router som har stor räckvidd eller ett mesh-nätverk.

Logi Circle 2 är effektiv på att upptäcka händelser framför linsen, och kameran är en av de första som börjar spela in när någon går förbi. Det går smidigt att hoppa mellan de inspelade sekvenserna genom att bläddra mellan de klockslag som visas på höger sida i appen. Det går även att spela upp alla dagens inspelningar i ett uppsnabbat tempo. Det är enkelt att navigera bland appens alla funktioner. Om du inte har tillgång till telefonen går det även att logga in på Logitechs webbplats och titta på inspelningarna där.

Kameran fungerar tillsammans med digitala assistenter som Alexa, Apple HomeKit och Google Assistent. Jag anslöt utan problem kameran till Google Assistent, och det enda jag behövde göra för att titta på kamerans realtidsvisning på tv:n var att säga ”Visa huskameran på tv:n” till Google Assistent. Det är imponerande smidigt.

Det medföljer en liten magnetisk fot som kan stå på en hylla eller sättas upp på väggen. Det går även att använda en hållare för att placera kameran på ett fönster och en version för att sätta kameran direkt i vägguttaget, så det är inga problem att montera kameran där du vill ha den.


+ Enkel installation
+ Bra inspelningar
Kort räckvidd

Läs mer om Logitech Logi Circle 2


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logi Circle 2 är en strålande övervakningskamera med en genomarbetad app och gott om bra konfigurationsmöjligheter.

Specifikationer

Märke
Logitech
Upplösning
1920 x 1080 pixel