Foscam nätverkskamera för hemövervakning

Foscam R4

Övervaka hemma med nätverkskameran Foscam R4, som kan fjärrstyras från mobilen, pekdatorn eller pc:n.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Övervakningskamera #Foscam
8.7

Det ska inte ta många minuter att komma i gång med övervakningskameran Foscam R4. Ta fram mobilen, skanna in QR-koden och låt dig ledas genom installationsprocessen. I verkligheten är det tyvärr inte lika enkelt. Flera gånger trilskades den trådlösa kopplingen till routern och till slut fanns det ingen annan utväg än att leta upp en nätverkskabel och ansluta kameran till routern den vägen.

Det fungerade å andra sidan väldigt bra. Kameran etablerade snabbt kontakt med nätverket och med ett par tryck på telefonen var installationen plötsligt klar. Därefter var det enkelt att få kontakt trådlöst med kameran och på mobilen se det som kameran spelar in.

Bra och lättstyrd kamera
När frustrationen över installationen lägger sig är det lätt att bli förtjust i Foscam R4. Den levererar en upplösning på 2560×1440 pixel, vilket ger en mycket skarp och detaljrik bild – även i dålig belysning då kamerans mörkerseende aktiveras.

Tack vare den höga bildkvaliteten är det lätt att känna igen ansikten på flera meters håll och med appen i telefonen är det lätt att följa och utforska misstänkta händelser. Fjärrstyrningen är otroligt intuitiv och det går att peka kameran åt i stort sett alla håll. Det går dessutom att välja mellan flera automatiska rörelsemönster där kameran exempelvis kan panorera i sidled över en infartsväg.

Foscam R4 finns att köpa direkt från Foscam


+ Enkel app
+ Bra bildkvalitet
Krånglig installation

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En lättanvänd övervakningskamera med god bildkvalitet. Men installationen är lite krånglig.

Specifikationer

Märke
Foscam
Upplösning
2560 x 1440
Anslutning
Ethernet, Wi-Fi (2,4 GHz)
Övrigt
Högtalare, plats för microSD-kort, mörkerseende