Omnas form skriker inte precis ÖVERVAKNINGSKAMERA, så den kan stå synligt i bokhyllan.

D-Link Omna 180 Cam HD

Effektiv övervakning med iPad och iPhone

av Morten Skeldal Østergaard #Övervakningskamera #D-Link
8.3

HomeKit är namnet på Apples samlade lösning för det digitala hemmet där allt från fjärrstyrda lås till appaktiverade lampor ska samlas. Ännu så länge finns det inte särskilt många produkter som fungerar med HomeKit, men D-Link gör nu ett försök med Omna som är den första övervakningskameran som stödjer Apples system för hemautomation.

Det är extremt enkelt att koppla ihop kameran med Apples app i en iPad eller iPhone. Utför de fyra tecknade stegen på den tryckta snabbguide som följer med, sedan är det klart. Det är lika enkelt att komma i gång som det brukar vara med Apples prylar.

Omna ser inte ut som en övervakningskamera precis, även det ger en känsla av Apples värld. Den är avskalad och nästan dekorativ i sin enkelhet. Anslutningen sker via hemmets trådlösa nätverk. Det enda som behöver anslutas fysiskt är strömkabeln, och den är så lång att kameran kan placeras där man vill och inte bara där det finns ett eluttag.

Det är enkelt att styra Omna via Apples Home—app. Vissa av funktionerna ska dock kontrolleras via D-Links egen app, vilket gör det onödigt krångligt att till exempel ändra någon inställning i kameran. I vissa lägen känns styrningen också väl enkel. Det går till exempel inte att stänga av rörelsesensorn via Home-appen.

Omnas cylinderform gör att den trivs bäst stående på en hylla eller fönsterbräda. Kamerans vidvinkelobjektiv spelar in i hela 180 grader, så den fångar det mesta som händer i ett rum om den står med baksidan mot en vägg.


+ Väldigt enkel att installera
+ Fungerar med Apple Homekit
Svårt att stänga av rörelsesensorn
Fungerar inte med Android


D-Link Omna finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Omna 180 CAM HD DSH-C310

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

D-Link Omna är en bra övervakningskamera – om du har en iPhone eller iPad.

Specifikationer

Märke
D-Link
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Anslutning
Trådlöst nätverk
Motor
Nej