I startpaketet för 4 000 kronor ingår två kameror och en hubb.

D-Link DCS-2802KT-EU

Övervakningskamera som kräver en hubb för att fungera.

av Morten Skeldal Østergaard #Övervakningskamera #D-Link
8.7

Det verkar som om designavdelningen sneglade en hel del på Netgears Arlo-kameror när det var dags att ta fram en ny övervakningskamera. Hur det än ligger till med det finns det många likheter mellan inte bara utseendet utan även funktionaliteten.

D-Link DCS-2802KT måste precis som Netgears Arlo kopplas ihop med en särskild hubb. Det är en central enhet som kopplas till routern och som sedan sköter om kommunikationen mellan de trådlösa kamerorna och internet.

Det fungerar oklanderligt och det är enkelt att få hubben och kamerorna att hitta varandra. För att komma i gång behövs D-Links app i mobilen och ett konto hos D-Link. Sedan är det bara att skanna in QR-koden på hubbens baksida. På varje kamera finns det en synkroniseringsknapp som används för att koppla ihop dem med hubben.

Övervakningssystemet är uppe rullar så fort kamerorna får kontakt med hubben. Även om det i appen finns många funktioner är den överskådlig och enkel att använda. Den är översatt till svenska, vilket förstås gör det hela ännu smidigare.

Det går att se livebilder från upp till fyra kameror samtidigt. Det är enkelt att skifta mellan de olika kamerorna för att se bilderna de tar. Med systemet är det enkelt att hålla uppsikt över hela huset via mobiltelefonen.

Kamerorna tål att sitta utomhus. De fästs magnetiskt och kan därmed fästas överallt där det finns magnetisk metall. Det följer förstås med fästen som skruvas fast i underlaget. Kamerorna är små och diskreta och de gör inte mycket väsen av sig. Bäst är dock att placera dem utom räckhåll där de inte går att nå så lätt, annars är den enkelt för en tjuv att rikta om dem eller ta loss dem och slänga dem i närmaste buske.

Om något händer och kamerorna fångar någon som inte ska vara i närheten av ditt hem, går det att via appen starta en siren som tjuter med 100 decibel och som lär skrämma vem som helst.

I hubben finns det plats för minneskort samt en usb-port för anslutning av externa enheter där inspelningarna kan sparas.


+ Enkel installation
+ Magnetfäste
Kräver hubb

Läs mer om D-Link DCS-2802KT-EU


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett bra övervakningssystem som är dyrt att komma i gång med eftersom det kräver en hubb.

Specifikationer

Märke
D-Link
Upplösning
1920 x 1080 pixel