Knappen används för att koppla samman kameran med basstationen.

Arlo Pro 2

Med Arlo kan du installera en omfattande övervakning av hemmet, men du måste köpa en basstation.

av Morten Skeldal Østergaard #Övervakningskamera #Arlo
8.4

Arlo, som tidigare vare en del av Netgear, har efter hand utvecklat ett brett utbud av produkter för övervakning, allt från babykameror och automatisk säkerhetsbelysning till halvprofessionella trådlösa kameror. Arlo Pro 2 hör till den sistnämnda av de kategorierna.

Det är en liten trådlös kamera som är mycket enkel att placera både inom- och utomhus. Den har en platt botten så att den kan stå på en hylla, men det går också att använda den medföljande upphängningen som ser ut som halva kulor i metall. Dessa skruvas fast på väggen, och kameran monteras med en magnet på kamerans baksida. Jag testade att placera Arlo Pro 2 direkt på en stupränna och magneten höll den på plats utan problem. Kameran är dessutom vattentät, så du behöver inte bekymra dig för regnvatten.

För att få kameran att fungera krävs en basstation som ansluts till routern med en nätverkssladd. Det kan vara lite trassligt att behöva ansluta extra utrustning för att få utökad funktionalitet, men basstationen har i alla fall en inbyggd siren som kan aktiveras med smartmobilen. Inspelningarna lagras på Arlos servrar via din internetanslutning och lagras där i sju dagar. Totalt går det att ansluta fem kameror till användarkontot hos Arlo utan att det kostar något, så du kan bygga upp en rejäl övervakningslösning utan att behöva betala någon månadskostnad.

Kameran kan konfigureras att bara övervaka vid speciella tidpunkter på dygnet. Det går även att skapa en flexiblare lösning där Arlo startar övervakningen automatiskt när specifika mobiltelefoner hamnar utanför räckvidden för det trådlösa nätverket. Då behöver du inte bekymra dig över att själv starta och stänga av systemet varje gång du lämnar huset.

Arlo Pro 2 är effektiv på att uppfatta rörelser och spelar in dem i full hd-upplösning (1920 x 1080 pixel). I praktiken blir de dock inte så skarpa som man kanske förväntar sig. De är nämligen så kraftigt komprimerade att det försämrar kvaliteten.

Appen är väldigt överskådlig och det är enkelt att titta på de senaste inspelningarna på telefonen. Arlo kan även samarbeta med digitala assistenter, vilket exempelvis gör det enkelt att använda Google Assistent för att i realtid visa det som kameran ser på tv:n via Chromecast.


+ Överskådlig app
+ Praktiskt magnetfäste
Kräver basstation

Läs mer om Arlo Pro 2


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Med Arlo kan du installera en omfattande övervakning av hemmet, men du måste köpa en basstation.

Specifikationer

Märke
Arlo