Arlo Ultra har en miniprojektør lige over linsen, så du kan optage i farver om natten.

Arlo Ultra

Arlo Ultra är en övervakningskamera som spela in i ultra hd och i färg när de är mörkt.

av Morten Skeldal Østergaard #Övervakningskamera #Arlo
9.2

Arlos serie av små eleganta övervakningskameror för hemmabruk finns numera i en rad varianter. Ultra är en vidareutveckling av Arlos tidigare övervakningskameror och det innebär bland annat att den styrs via samma användarvänliga app och får ström från det inbyggda uppladdningsbara batteriet.

Allt som kameran spelar in sparas på det gratiskonto hos Arlo som hör till. Via det går det att se allt som händer därhemma oavsett var i världen man befinner sig. Alla klipp visas i datumordning i appen och det är bara att klicka på ett av dem för att spela upp det.

Kvaliteten på inspelningarna har förbättrats rejält jämfört med tidigare generationer, framför allt genom att Ultra spelar in i ultra hd-upplösning (3 840 x 2 160 pixel). Detaljrikedomen är så hög att det utan vidare går att tyda registreringsskylten på en bil på långt håll. Tyvärr kräver Arlo betalt för att spara video i ultra hd-upplösning. På gratiskontot sparas filmerna enbart i full hd-upplösning.

Den höga upplösningen innebär också att det är mycket data som ska skickas från kameran och sparas på servrarna. Ofta får vi vänta i flera sekunder innan ett klipp spelas upp i appen. Det är ett av flera irritationsmoment med Arlos Ultra.

När kameran varnar för att det händer något går det att se vad kameran spelar in live. Står det någon där kan man prata med personen via kamerans inbyggda högtalare och mikrofon.

För att spela in i mörker sitter det en kraftig lampa ovanför linsen som lyser upp området framför kameran så fort den registrerar någon rörelse. Detta innebär att även nattinspelningarna håller hög kvalitet och framför allt att de är i färg. Via appen kan funktionen stängas av om man vill spara på strömmen.

Fästet är lite speciellt. Det skruvas fast och kameran knäpps fast i det med hjälp av magneter. Det gör det lätt att vrida kameran rätt.

Kamerans batteri måste laddas upp, vilket sker med en särskild laddare med ett litet magnetfäste som snäpper fast i kameran. Laddaren klarar inte regn, så det måste finnas ett skyddat eluttag nära kameran för att det ska fungera. Batteriet ska hålla i upp till sex månader enligt Arlo, men när vi sätter upp kameran framför ytterdörren där den registrerar många rörelser dagarna i ända räcker det kanske i en månad. Det blir alltså ett evigt laddande om det inte finns ström framdragen till kameran.

Värt att notera är att Arlo Ultra kräver Arlos särskilda hubb som kopplas till routern. Det finns ett paket med en kameran och en hubb för mastiga 5 500 kronor.


+ Hög bildkvalitet
+ Lätt att hantera
Dyr
Dålig batteritid

Läs mer om Arlo Ultra


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Arlo Ultra ger oöverträffad bildkvalitet – även nattetid. Men den är dyr och batteriet räcker inte tillräckligt länge.

Specifikationer

Märke
Arlo
Upplösning
3 840 x 2 160 pixel
Anslutning
Wi-Fi till Arlos hubb
Motor
Nej
Övrigt
Uppladdningsbart batteri, inbyggt ljus för nattinspelning