TP-Link LB130 Smartlampa kan lysa i miljontals färger

TP-Link LB130 Smartlampa

Fjärrstyrd smartlampa som är lätt att installera och som styrs via den tillhörande mobilappen.

av #Nätverkstillbehör #TP-Link
7.2

Dra på lite festligt ljus i vardagsrummet utan att börja famla efter strömbrytaren. Färggladare lampa än TP-Links smartlampa LB130 finns inte. Den styrs via en app i mobilen eller pekdatorn och det går lika lätt att dämpa ljusstyrkan som att byta till någon av de 16 miljoner färger som lampan kan lysa i. LB130 är i grunden en LED-lampa på 11 watt som lyser med 800 lumen vid full effekt.

Det fina med en smartlampa av den här typen är att den är så enkel att hantera. Installationen tar ett par minuter och kräver ett trådlöst nätverk samt en mobiltelefon eller pekdator som är ansluten till nätverket. Sedan är det bara att hämta appen, följa instruktionerna och sedan njuta i lampans sken.

Appen är intuitivt uppbyggd och det är lätt att dämpa ljuset och ändra färg. Den ger även bra överblick över alla smartlampor, om man nu har fler LB130 därhemma. Bland övriga finesser hittar vi tidstyrning, som innebär att varje enskild lampa kan tändas och släckas vid bestämda tidpunkter och det går till exempel att dra på full ljusstyrka sent på kvällen och sänka den på morgonen.

Även om appen fungerar bra och är lätt att förstå sig på, finns här en del småfel och begränsningar. Appen finns visserligen för både Android och iOS, men den är anpassad efter mobiltelefoner och blir rätt klumpig när den körs på en större skärm i en pekdator. Dessutom hackar ljuset vid dämpning eller färgskifte och det är så markant att det kan vara svårt att ställa in rätt färg eller ljusstyrka. Det finns konkurrenter som klarar det betydligt bättre.

TP-Link LB130 finns att köpa här från Komplett


+ Enkel installation
+ Lätt att styra via app
Enbart mobilstyrning
Hackande ljusskiften

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Smartlampa som är lätt att installera och styra via mobilen, men produkten är inte helt perfekt.

Specifikationer

Märke
TP-Link
Nätverksstandarder
IEEE 802.11b/g/n
Anslutningar
Wi-Fi
Mått
17,1 x 10, 4 x 7,9 cm
Effekt
11 Watt
Vikt
0,175
Övrigt
Dimmer, färger, app för Android och iOS, E27-sockel