TP-Link AC1750 Wireless Auranet EAP245

Accesspunkt från TP-Link som ansluts till routern med kabel.

av #Nätverkstillbehör #TP-Link
7.3

Trådlösa nätverk är en genial uppfinning som vi knappast klarar oss utan i dag. Lika nödvändiga som de är i vardagen, lika frustrerande är det när de inte fungerar. Det är vanligt att ett trådlöst nätverk bara fungerar bra i vissa delar av hemmet, medan det kanske inte fungerar alls i vissa rum.

TP-Link Auranet EAP245 är en så kallad accesspunkt som skapar ett trådlöst nätverk där det inte finns något sådant sedan tidigare. Accesspunkten ansluts till en befintlig router med en nätverkskabel och kan skapa ett eget trådlöst nätverk på en plats långt från routern. Därefter går det att ansluta till accesspunkten på samma sätt som till en trådlös router för att nå internet och andra enheter i nätverket.

Installationen är ytterst enkel. Det är bara att koppla in EAP245 med en nätverkskabel (som tyvärr inte följer med) till router. När accesspunkten startas går det att ansluta till nätverket. I fabriksinställningen är TP-Links nätverk inte krypterat, så det är alltså öppet för vem som helst inom räckhåll. För att aktivera krypteringen måste man in via en webbläsare till accesspunktens inbyggda inställningssidor. Innan det går måste man dock veta vilken ip-adress accesspunkten har fått, så hela inställningen börjar med en titt i routern för att lista ut ip-adressen. Det låter kanske krångligt, men det är i grunden vanlig nätverkshantering.

Det gäller alltså att veta hur nätverk fungerar för att få till det. Eftersom detta är en semiprofessionell produkt följer det inte med några egentliga manualer, så den som är lite osäker på hur nätverk är uppbyggda bör tänka sig för. En annan detalj att fundera över är det faktum att EAP245 måste anslutas till routern med kabel. Ska den står långt bort blir det alltså till att dra en nätverkskabel genom huset. Fördelen med en kabel är å andra sidan att anslutningen blir stabil och snabb eftersom den klarar gigabitnätverk.

Den som kan sina nätverk får med EAP245 en riktigt bra produkt som gör exakt det den ska utan strul. Nätverket blir snabbt, stabilt och bra.

TP-Link EAP245 finns att köpa här via Prisjakt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Täcker inte det trådlösa nätverket hela ditt hem kan nätverket byggas ut med en accesspunkt som ansluts med kabel till den befintliga routern.

Specifikationer

Märke
TP-Link
Nätverksstandarder
802.11ac/n/g/b/a - 2,4 og 5 GHz
Hastighet
5GHz: upp till 1300 Mbps, 2.4GHz: upp till 450 Mbps
Mått
18 x 18 x 4,8 cm
Effekt
12,7 watt