Den lange udvidelse har to skærmudgange, to USB-udgange og endda kablet netværk

Sandberg USB-C 8K Display Dock

Den här praktiska dockningsstationen ger bärbara datorer flera bildskärmsutgångar, fler USB-portar och trådbundet nätverk.

av Henrik Ræder Clausen #Nätverkstillbehör #Sandberg
8.8

Den här mycket praktiska adaptern från Sandberg ger extra skärm-utgångar och USB-portar, kabel-nätverk och en laddningsport för alla datorer med USB-C-anslutning. Allt fungerar felfritt, men nätverks-porten är lite väl långsam.

Det är enkelt tänkt och enkelt utfört. Genom att använda en USB-C-utgång kan vilken dator som helst få HDMI- och DisplayPort-utgångar för bildskärm, två extra USB 3.2-utgångar och trådbundet nätverk. Det viktigaste syftet för adaptern är att finnas på skrivbordet hemma så att man enkelt kan koppla den bärbara datorn till stora skärmar och annan extern utrustning.

I korthet fungerar allting precis som förväntat med ett undantag, som dessutom är en något märklig begränsning. Nätverksporten kan bara hantera 100 megabit/sekund trots att all någorlunda modern nätverksutrustning hanterar 1 000 megabit. Nätverksporten fungerar utan problem, men då alla nyare trådlösa nätverk är snabbare är den här trådbundna anslutningen inte till någon stor nytta.

Annars fungerar adaptern felfritt. Vår bärbara dator kunde enkelt anslutas till två stora skärmar, och Windows räknar själv ut hur det ska använda skärmarna. Det finns dock ett förbehåll: 8K-uppdateringen är endast är på 30 Hz och därmed inte lämplig för spelande. Installationen medför inga svårigheter. USB-C- kabeln som är inbyggd passar alla nyare datorer och inga drivrutiner eller program behöver installeras. Anslut bara kontakten, efter några sekunder är all ansluten utrustning klar att användas.

Vi hastighetstestade USB 3.0- portarna med bra resultat. Inte ens snabba USB-minnen får en sämre hastighet jämfört med om de är anslutna direkt till datorn. USB-C- utgången är endast för laddning och inte för dataöverföring, och har en begränsning på 100 watt. När vi testade uppmätte vi att en vanlig bärbar dator kan ladda en mobil från 0 till 100 procent på under en timme. Det är vi mycket nöjda med.


+ Snabba USB 3.2-portar0
+ Enkel att ansluta
– Långsam nätverksport

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Den här praktiska dockningsstationen ger bärbara datorer flera bildskärmsutgångar, fler USB-portar och trådbundet nätverk.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Nätverksstandarder
100 megabit ethernet
Anslutningar
2 USB-C, 2 USB-3, HDMI, DisplayPort, Ethernet
Mått
13,9 x 3,7 x 1,5 cm
Vikt
75 g