Den solide metalkappe fungerer også som køleplade.

QNAP UC5G1T

Snabbt externt nätverkskort.

av Henrik Ræder Clausen #Nätverkstillbehör #QNAP
9.2

Med QNAP:s nätverksadapter UC5G1T kan vilken dator som helst dra nytta av de allra snabbaste fasta nätverken. Adaptern är enkel att installera och ger så höga nätverkshastigheter som datorn klarar.

Den hittillsvarande topphastigheten på 1 gigabit i sekunden börjar bli något av en flaskhals när allt fler enheter ansluts till nätverket, så nu höjs hastigheterna till 2,5 eller till och med 5 gigabit per sekund. Det ökar kapaciteten i fasta nätverk rejält.

Våra hastighetstester visar att den maximala hastigheten som UC5G1T ger beror på vad datorn klarar. Med en typisk Intel Core i7-dator kommer vi upp i 2,77 gigabit i sekunden. Högre hastigheter är möjliga i mycket snabba datorer, men i en vanlig dator är det en bit kvar till den teoretiska gränsen.

Det här externa nätverkskortet är ett tio centimeter avlångt rektangulärt rör som har en usb c-port i ena änden och en ethernetport i den andra. Med den korta kabel som följer med kan kortet kopplas till den gamla större typen av usb-portar.

UC5G1T upprättar anslutningar på 5 gigabit i sekunden till tillbehör som klarar de hastigheterna. En liten led-lampa byter färg från grönt till orange om full hastighet inte uppnås. Strömförbrukningen på nästan två watt ökar med hastigheterna, vilket märks tydligt på batteriförbrukningen i en bärbar dator. Det innebär också att UC5G1T blir riktigt varm.

Installationen är enklast tänkbara. När UC5G1T ansluts dyker den upp som en enhet i Windows. På enheten finns drivrutinen redo att installeras. Efter installationen försvinner enheten och nätverkskortet dyker upp.


+ Hastighetsrekord
+ Lätt att använda
Drar mycket ström

Läs mer om QNAP UC5G1T


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ett bra och stabil sätt att fyrdubbla hastigheterna i ett fast nätverk.

Specifikationer

Märke
QNAP
Nätverksstandarder
Ethernet, 5 Gbit/s
Anslutningar
Usb c, RJ45
Hastighet
5 Gbit/s
Mått
2,8 x 10,0 x 2,8 cm
Effekt
2 W
Vikt
110 g
Övrigt
Funkar i usb c-port
Skrivhastighet
2,75 Gbit/s
Läshastighet
2,77 Gbit/s