Alle lamper og tilslutninger er samlet på switchens forside.

QNAP QSW-2104-2T

Du är säkrad full fart på ditt kabelnätverk flera åt i framtiden med denna switch.

av Morten Skeldal Østergaard #Nätverkstillbehör #QNAP
9.4

Switchen QSW-2104-2T från QNAP ser till att kabelnätverket håller högsta fart långt in i framtiden.

Trådlösa nätverk blir hela tiden snabbare, så man kan lätt tro att kablarna skulle vara överflödiga. Så är inte alls fallet eftersom även kabelnätverken också utvecklas, vilket resulterar i en både snabb och stabil förbindelse. QSW-2104-2T är utformad med en massiv metalllåda som hjälper till att fördela överskottsvärmen under belastning.

Switchen fungerar i grunden som ett grenuttag: Anslut bara QSW-2104-2T till routern, sedan styr switchen på egen hand nätverkstrafiken via de kablar du sätter i de återstående portarna.

De flesta routrar och switchar är i dag utrustade med portar som kan överföra upp till 1 gigabit per sekund. I QSW-2104-2T finns dock fyra portar med 2,5 gigabit per sekund och två portar med hela 10 gigabit per sekund. Vi testade 2,5-gigabitportarna och uppmätte en hastighet som i snitt låg cirka 20 procent under den teoretiska topphastigheten, vilket ändå är mycket snabbare än de flesta internetanslutningar. Hastigheten kommer främst till sin rätt vid överföringar av stora filer i det lokala hemmanätverket, exempelvis om det finns en ansluten NAS som även den har en 2,5-gigabitport – för den övriga utrustningen behöver givetvis ha samma standard för att kunna utnyttja switchens höga hastighet.

Det går att köpa en USB-nätverksadapter för att få snabbare kabelnätverk på datorn.


+ Framtidssäkert kabelnätverk

+ Sex portar

+ Solid metallåda

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Du är säkrad full fart på ditt kabelnätverk flera åt i framtiden med denna switch.

Specifikationer

Märke
QNAP
Anslutningar
2 x 10 Gbit, 4 x 2,5 Gbit
Hastighet
10 gigabit/sekund
Mått
18 x 14,5 x 3,4 cm
Vikt
700 gram