Netgear Nighthawk S8000

En switch till nätverket som ger sju extra nätverksportar till fast ansluta nätverksenheter.

av Henning Dadkhah Rasmussen #Nätverkstillbehör #Netgear
9.4

Nu för tiden har de gamla fasta ethernetnätverken ersatts av mer flexibla och lättanvända trådlösa nätverk. Fortfarande kan det dock finnas anledningar att dra fasta nätverkskablar till olika enheter. Ibland kan det till exempel på grund av husets konstruktion vara svårt att få täckning överallt hemma eller så vill man ha en bättre och störningsfri anslutning i vardagsrummet för tv och medieenheter.

För den som har behov av fasta nätverk hemma räcker de fyra ethernetportar som vanligen finns i en router inte särskilt långt. Då är det dags för en switch, som exempelvis Nighthawk S8000. Den har åtta ethernetportar varav en går åt för anslutningen till routern. Summa summarum får man alltså sju extra portar att leka med.

Installationen kan knappast göras enklare. Det är bara att ställa upp S8000, koppla in strömmen och dra en kabel från den särskilda uplink-porten till routern. Dumt nog följer det inte med någon ethernetkabel, så det första man får göra är att börja rota i lådor och skåp efter en sladd. Det känns lite fattigt.

Från fabriken är Netgears switch optimerad för datorspel via port 1 och för videoströmning via port 2. Det kan förstås ändras i inställningarna, som nås på sedvanligt sätt via en webbläsare. Här går det även att koppla ihop upp till fyra portar i ett så kallat Link Aggregationsläge för att få en riktigt snabb port som klarar upp till fyra gigabit i sekunden. Det är obegripligt snabbt.

Från S8000:s inställningssidor går det att bestämma vad de enskilda portarna ska användas till. Fyra portar kan kopplas ihop för att ge en port med fyrdubbel hastighet.

 

Under testperioden fungerade S8000 så bra att vi glömde bort att den ens fanns där. Det brukar vara ett gott tecken på att en produkt fungerar. 8000S är med andra ord ett bra sätt att slippa dåliga nätverkssignaler och få rejält stabila nätverksanslutningar där det behövs.


+ Bra inställningssidor
+ Höga överföringshastigheter
+ Åtta portar
Nätverkskabel ingår inte


Netgear Nighthawk S8000 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Netgear Nighthawk S8000

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Superstabil switch från Netgear med bra funktioner

Specifikationer

Märke
Netgear
Nätverksstandarder
Gigabitethernet
Anslutningar
8x LAN
Hastighet
1 Gbit/s per port - 4 portar kan sammankopplas till 4 Gbit/s
Mått
19,5 x 14,9 x 4 cm
Vikt
740 gram