EAX15 er forholdsvis smal, så den dækker ikke over eventuelle nabostik.

Netgear EAX15 AX1800

EAX15 förlänger räckvidden på ditt trådlösa nätverk, men vi har sett snabbare överföring hos liknande produkter.

av Morten Skeldal Østergaard #Nätverkstillbehör #Netgear
7.9

Netgear EAX15 är en så kallad nätverksförlängare som visserligen ger det trådlösa nätverket den ansluts till ett större täckningsområde, men vi har sett snabbare produkter av den här typen.

Anslut bara enheten till ett vägguttag och använd Netgears app på mobilen för att göra installationen. Det är otroligt enkelt, men det finns också en väldigt begränsad mängd inställningsmöjligheter.

När EAX15 är ansluten till nätverket vidarebefordrar den nätverkstrafiken till och från routern, så att nätverket når längre. Nätverksförlängaren har Wi-Fi 6, så för att få ut mesta möjliga av hastigheten måste även routern har det. Vi kunde enkelt täcka ett hus på 175 kvadratmeter med EAX15 och routern placerade ungefär mitt i varsin halva av huset. Det är med andra ord inte något fel på räckvidden.

Överföringshastigheten är faktiskt också bra, i varje fall så länge som det är 5 GHz-bandet som används. På 2,4 GHz låg hastigheten bara på cirka 70 Mbit/sekund. På 5 GHz uppmätte vi en hastighet på 350 Mbit/sekund, men här var räckvidden i gengäld inte speciellt bra.

Netgear anger den teoretiska topphastigheten till 1 800 Mbit/sekund när man lägger ihop frekvensbanden, men räkna inte med att komma upp i den hastigheten i praktiken.


+ Enkel installation

+ Bra räckvidd

– Måttlig hastighet på 2.4 GHz

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

EAX15 förlänger räckvidden på ditt trådlösa nätverk, men vi har sett snabbare överföring hos liknande produkter.

Specifikationer

Märke
Netgear
Nätverksstandarder
Wi-Fi 6
Anslutningar
Kabelnetværk (1 gigabit/sekund)
Hastighet
1800 Mbit/sekund
Vikt
223 gram
Skrivhastighet
350 Mbit/sekund (5 GHz), 70 Mbit/sekund (2.4 GHz)