Devolo GigaGate

Devolo GigaGate

Ett smidigt sätt att skapa en digital motorväg mellan två punkter därhemma.

av #Nätverkstillbehör #Devolo
8.5

Med allt fler uppkopplade prylar hemma behövs ett enkelt sätt att få hemnätverket att nå alla skrymslen och vrår, men det är inte alltid så enkelt. Låt oss säga att du behöver leda ditt nätverk från ena änden av hemmet till det andra, till exempel om du har modemet och routern i ena änden men tv-hörnan med alla sina uppkopplade enheter i den andra änden. De tre vanligaste alternativen är att dra en nätverkssladd, att hoppas att alla enheterna har WiFi eller att använda ett elnätsmodem för att skicka informationen via elledningarna. Devolo GigaGate erbjuder ett fjärde alternativ – en så kallad nätverksbrygga.

I det här fallet ansluts en nätverkssladd från din router till bryggans basenhet, som kommunicerar med trådlöst med en satellitenhet, i vilken du kan ansluta nätverkssladdar till din utrustning. Detta trådlösa hopp kallas för en trådlös brygga.

GigaGate Starter Kit innehåller två enheter – en basstation och en satellit – och deras uppgift är att skapa en veritabel WiFi-motorväg mellan de två enheterna. Och det går snabbt, de två enheterna har en dataöverföring på 2 000 megabit/sekund. Då ska man komma ihåg att rekommendationen för att strömma film i 4K Ultra HD-upplösning är 25 megabit/sekund. Räckvidden mellan basenhet och satellit är upp till 300 meter, men då ska man komma ihåg att både hastighet och räckvidd påverkas negativt av sådant som betongväggar, akvarier et cetera. Kapaciteten gör dock att det sällan blir något problem.

GigaGates båda enheter har en mycket diskret svart design och är inte speciellt iögonfallande. Basstationen har bara två portar: ström in och en nätverksport med gigabithastighet, mer behövs inte eftersom lådans enda uppgift är att kommunicera med satelliten. Installationen är föredömligt enkel och visas med tydliga illustrationer.

Satelliten är desto mer mångsidig. På baksidan finns en nätverksport med gigabithastighet och fyra stycken med 100 megabit/sekund plus att den innehåller en accesspunkt som förstärker ditt vanliga trådlösa nätverk. På så sätt kan man säga att GigaGate förbättrar tillgången både till ditt trådlösa nätverk och ditt kabelnätverk.

Devolo GigaGate är en inte helt billig lösning, men den har odiskutabla fördelar för alla som vill få ett snabbt och stabilt hemnätverk, oavsett om det handlar om trådlöst eller med sladd.


+ Diskret design
+ Hög kapacitet
+ Förbättrar både trådlösa och fasta nätverk
+ Enkel installation
Ganska dyr


Devolo GigaGate Starter Kit finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Devolo GigaGate Starter Kit

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

GigaGate är enkel att installera och ger hög kapacitet samt ett flexibelt nätverk, men det kostar en del.

Specifikationer

Märke
Devolo
Nätverksstandarder
802.11a, g, n, ac
Anslutningar
Ethernet
Mått
15 x 14 x 3 cm
Övrigt
Räckvidd 300 m. Innehåller: basenhet, satellit, 2x strömadapter, 2x ethernetkabel