Test av Danalock V3.

Poly-Control Danalock V3

Med Danalock V3 har Poly-Control gjort sitt smarta lås mindre, kraftfullare och snabbare.

av Torben R. Simonsen #Nätverkstillbehör #Danalock
8.9

Danalock V3 från Poly-Control är den tredje versionen av företagets elektroniska lås. Den nya varianten är mindre, kraftigare och inte minst snabbare.

Detta är ett vredlås som ersätter vredet eller nyckelhålet på dörrens insida. Det följer med monteringsanordningar för alla lås som Danalock stödjer och det behövs egentligen bara en stjärnskruvmejsel för att montera det elektroniska låset. Instruktionerna som följer med om hur monteringen går till är mycket tydliga och enkla att följa. Ett tips är att fästa den utvändiga delen av låset tillfälligt med tejp, så att den inte lossnar. Sedan är det bar atat skruva bort vredet och skruva fast Danalock.

V3 är tillverkat av blank aluminium för att utseendemässigt passa på alla moderna dörrar. Låset är robustare än många andra elektroniska lås, även om batterilocket känns plastigt.

När V3 sitter på plats är det dags att hämta den tillhörande appen. Låset ska läggas till i appen och sedan måste det kalibreras för att elektroniken ska veta när dörren är låst respektive öppen. Det är smidigt och kalibreringen tar bara ett par minuter.

Appen är överskådlig med ikoner för de funktioner och tjänster som man vill använda tillsammans med låset. Det går till exempel att integrera uthyrningstjänsten Airbnb. Det går också att bjuda in andra att använda låset och ställa in tider för när de får komma och gå. Tillstånden att öppna kan gälla en enda gång eller till vidare. Den late uppskattar också att det går att låsa upp från soffan när det kommer gäster som ringer på dörren.

En viktig detalj när det gäller alla fjärrstyrda lås av det här slaget är att kontrollera om de påverkar hemförsäkringen. Det är inte säkert att försäkringsbolagen accepterar lås av den här typen och då kan det hända att hemförsäkringen inte gäller vid inbrott. Kontakta alltså ditt försäkringsbolag för mer information.


+ Enkel montering och installation
+ Snyggt
+ Flexibel hantering av nycklar
Reagerar långsamt


Danalock V3 finns att köpa här från M.nu

Läs mer om Danalock V3

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Elegant och lättanvänt smartlås som passar de flesta moderna ytterdörrar. Appen är överskådlig med logiska knappar som hjälper till att administrera låset.

Specifikationer

Märke
Danalock
Nätverksstandarder
Bluetooth, Z-wave, Zigbee
Anslutningar
Amazon Echo, Nest, IFTTT, Harmony, HomeKit.
Mått
5,9 x 5,9 cm
Vikt
0,195 kg