D-Link DAP-1620

Enkel nätverksförlängning.

av Morten Skeldal Østergaard #Nätverkstillbehör #D-Link
8.1

På fem minuter utökade vi räckvidden i vårt trådlösa nätverk med hjälp av D-Links repeterare DAP-1620.

Installationen kan knappast bli enklare. Först ska DAP-1620 anslutas till ett vägguttag i samma rum som routern. Sedan räcker det med ett tryck på WPS-knappen på D-Links repeterare och ett tryck på motsvarande knapp på routern för att de båda enheterna ska kopplas ihop. Därefter är det bara att flytta DAP-1620 till den del av hemmet där det trådlösa nätverket är svagt.

När DAP-1620 sitter på plats visar en liten indikator hur stark signalen till routern är. Det är ett smidigt sätt att snabbt se om repeteraren har placerats för långt bort från routern. När vi testade flyttade vi den så långt bort vi kunde, men fick ändå full signal enligt indikatorn.

I vårt fall innebär det att vi nu har täckning i ett rum som ligger i husets motsatta sida från routern. Visserligen når inte nätverkshastigheten upp till mer än hälften av routerns maximala hastighet, men det är ingen tvekan om att DAP-1620 löser det irriterande problemet med att få täckning i ett rum fjärran från routern.

DAP-1620 ska sättas direkt i ett vägguttag, vilket är riktigt smidigt och enkelt att hantera. Problemet är bara att den är så stor att den tar upp båda uttagen i ett vägguttag. Det är lite surt, men man kan ju alltid välja om det är internet eller vägguttaget som är viktigast.


+ Enkel installation
+ Tydlig signalindikator
Tar upp två vägguttag

Läs mer om D-Link DAP-1620


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ett smidigt och prisvärt sätt att förlänga ett trådlöst nätverk. Tar dock upp två vägguttag.

Specifikationer

Märke
D-Link
Nätverksstandarder
Wi-Fi 5
Anslutningar
1x gigabit ethernet
Hastighet
1900 Mbit/s
Mått
12 x 5,9 x 4,2 cm
Vikt
139 g
Skrivhastighet
68,1 Mbit/s