Ögonen signalerar om det uppstår något säkerhetsproblem.

Cujo

Gullig brandvägg till nätverket

av Henrik Ræder Clausen #Nätverkstillbehör #Cujo
9.0

Cujo är ett fysiskt nätverksskydd som håller koll på nätverkstrafiken och meddelar dig via en app så fort det uppstår problem. Genom att via internet kommunicera med andra Cujo-enheter kan den upptäcka helt nya hot automatiskt.

Cujo ser ut som ett gulligt litet gosedjur och är litet nog att rymmas i handen. Framsidan pryds av två ögonformade lampor som visar enhetens status. Sovande innebär att det inte finns någon koppling till internet. Glada ögon betyder att allt är okej och om ögonen är vidöppna är något på tok. Fånigt kanske, men effektivt och lätt att förstå.

Det gulliga utseendet och det enkla sättet att kommunicera status ger också förväntningar om att installationen är lika enkelt. Rent fysiskt är den det – det är bara att koppla in strömadaptern och ansluta Cujo till en av nätverksportarna i routern. Dessvärre krånglar det sedan till sig. Först måste DHCP stängas av i routern för att Cujo ska ta över den funktionen. Hur det går till kan kräva ingående studier av routerns manual. När det väl är klart löper installationen på som den ska.

Cujo uppdateras automatiskt av andra Cujo-enheter för att skydda mot nya hot. Den blockerar automatiskt virus och alla försök av hackare att ta sig in i nätverket. Om det händer något meddelar appen direkt och det går att välja om hotet ska blockeras eller om det är något ofarligt. Det går även att blockera okända enheter som försöker ansluta till nätverket. Det är smart och lätt att hantera.

Cujo är dock dyr och det är därför nödvändigt att analysera hur det egna nätverket används. Är det få som använder nätverket till vardagliga saker utan att röja runt överallt på internet i blindo är Cujo knappast att rekommendera. Men finns det barn och tonåringar hemma som öser på med allt man kan tänka sig av sociala medier och nedladdningar av allt de kommer över ger Cujo ett bra skydd.

Cujo köps direkt av tillverkaren


+ Bra skydd
+ Utmärkt app
+ Snabba besked om problem
Krånglig installation

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En spännande nytt sätt att skydda hemnätverkets alla enheter från hackare och skadlig kod.

Specifikationer

Märke
Cujo
Anslutningar
2x fast gigabitnätverk
Mått
12,4 x 12,4 x 14,6 cm
Vikt
377 gram