FRITZ!Repeater 6000 er fysisk større end de fleste andre repeatere på markedet, og det giver plads til større interne antenner, som sikrer dig en bedre netværks-rækkevidde.

FRITZ!Repeater 6000

Fritz!Repeater 6000 är en blixtsnabb repeater som fungerar med den senaste trådlösa standarden och har föredömlig täckning på nätverkssignalen.

av Henning Rasmussen #Nätverkstillbehör #AVM
9.2

De tyska nätverksspecialisterna på AVM har överträffat sig själva med en ny repeater som är svindlande snabb, fungerar med nya Wi-Fi 6 och har fantastisk räckvidd.

Den nya repeteraren bär modellnamnet 6000 som avslöjar den totala nätverkshastigheten på 6 000 Mbit per sekund. Hastigheten är fördelad över två 5 GHz-nätverk på vardera 2 400 Mbit samt 2,4 GHz-nätverket som har en teoretisk överföringshastighet på 1 200 Mbit per sekund. Förstärkaren fungerar med Wi-Fi 6-standarden och har till och med en nätverksport på 2 500 Mbit. Vi anslöt repeteraren till routern via en nätverkskabel i den snabba LAN-porten, vilket gör att du kan placera repeteraren väldigt långt bort från routern. Om det inte är möjligt kan Fritz!Repeater 6000 även fungera som trådlös brygga, där signalen från routern hämtas trådlöst och skickas vidare till dina enheter via Wi-Fi. Detta begränsar dock avståndet mellan de två enheterna. Installationen är mycket enkel tack vare en WPS-knapp som du först aktiverar på förstärkaren och sedan på routern. Då hämtas all information om dina trådlösa nätverk automatiskt, så att signalen skickas vidare utan vidare installation. Vill du använda repeatern som en trådbunden LAN-brygga öppnar du förstärkarens kontrollsidor i en webbläsare och justerar inställningarna. Det är både användarvänligt och lätt att reda ut.

Hastigheten är förstklassig. Våra mätningar av Wi-Fi 6-nätverket låg precis på gränsen för kapaciteten hos routerns LAN-port. Du får dock bara glädje av de högsta hastigheterna om routern och den övriga utrustningen i hemmanätverket också är utrustad med en LAN-port på 2 500 Mbit.

Vi testade repeatern i ett vanligt 1,5-planshus från 1970-talet och ställde enheten under trappan på nedervåningen. Det gav Wi-Fi 6-täckning på hela övervåningen, vilket är ganska imponerande.


+ Imponerande trådlös hastighet

+ Blixtsnabb 2 500 Mbit nätverksport

+ Bra räckvidd

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Fritz!Repeater 6000 är en blixtsnabb repeater som fungerar med den senaste trådlösa standarden och har föredömlig täckning på nätverkssignalen.

Specifikationer

Märke
AVM
Nätverksstandarder
Wi-Fi 6
Anslutningar
1 x 1.000 Mbit + 1 x 2.500 Mbit
Hastighet
2.400 + 2.400 Mbit + 1.200 Mbit
Mått
8,7 x 18,5 x 13,5 cm