FritzRepeater 600 er kompakt og diskret.

AVM FRITZ!Repeater 600

Billig nätverksförlängning

av Henrik Ræder Clausen #Nätverkstillbehör #AVM
7.4

Med en storlek på 6×6 centimeter är Fritz!Repeater 600 en av de minsta nätverksförlängare vi har sett. Den är enkel att installera och räckvidden är bra. Tyvärr finns det inget fast nätverksuttag och hastigheterna imponerar inte. AVM:s repeterare är bara användbar för att åtgärda dålig täckning i ett rum om priset är viktigt.

För att fungera effektivt måste repeteraren sitta på en plats där täckningen är god för att kunna förlänga nätverket. Anslutningen till det befintliga nätverket är enkel. När den sätts i ett vägguttag trycker man på WPS-knappen och på motsvarande knapp på routern. Nu kopieras nätverkets namn och lösenord till repeteraren, som därmed kan skicka nätverkssignalen vidare. Nu är nätverket förlängt.

Efter installationen kan vi konstatera att nätverket når 10-15 meter längre än tidigare, vilket är klart godkänt. Men hastigheten… Oavsett hur välplacerad repeteraren är, får vi aldrig hastigheter som överstiger 50 megabit i sekunden. Det är användbart för att surfa, e-post och andra lågintensiva uppgifter, men för filöverföring och strömning duger det inte.

En av orsakerna till de låga hastigheterna gömmer sig i specifikationerna. Fritz!Repeater 600 stödjer bara Wi-Fi 4 och enbart det långsammare 2,4 gigahertzbandet. Men även med det i beaktande är hastigheterna låga. Till det tillkommer att det inte går att ansluta enheter med nätverkskabel.

Att Fritz!Repeater 600 bara sänder på frekvensen 2,4 gigahertz gör den också känslig för störningar från andra nätverk i närheten. Detta kan resultera i ännu lägre hastigheter eller till och med bortfall. Därför bör inte Fritz!Repeater 600 användas i områden där det finns andra trådlösa nätverk i närheten.


+ Enkel installation
Beskedliga hastigheter
Endast Wi-Fi 4/2,4 GHz
Ej ethernet

Läs mer om AVM FRITZ!Repeater 600


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett billigt sätt att förlänga ett trådlöst nätverk, men hastigheterna imponerar inte.

Specifikationer

Märke
AVM
Nätverksstandarder
Wi-Fi 4
Anslutningar
WPS
Hastighet
600 Mbit/s
Mått
6,3 x 6,3 x 3,0 cm
Effekt
2 W
Vikt
68 G
Skrivhastighet
46,2 Mbit/s