Fritz!TRepeter 2400 er også fysisk større end de mindre modeller.

AVM FRITZ!Repeater 2400

Stabil nätverksförlängare.

av Henrik Ræder Clausen #Nätverkstillbehör #AVM
6.8

Denna repeater, eller nätverksförlängare på svenska, från tyska AVM ger inte alls lika fina hastigheter som den mindre och billigare 1200-modellen från samma företag. I gengäld är räckvidden fin och den kan hantera fler samtidiga till nätverket anslutna enheter.

Med två sändare på den snabba 5-gigahertzbandet och Wi-Fi 5 såg vi fram emot hastigheter på gott och väl 500 megabit per sekund. Men förvånande nog lyckas vi aldrig komma över 200 megabit i sekunden ens med kabel. Det kan bero på problem med programmen i enheterna. Hur som helst konstaterar vi att den väsentligt billigare 1200-modellen ger långt högre hastigheter under våra tester.

Här är det räckvidden som har prioriterats. Tack vare styrkeindikatorn på framsidan är det enkelt att placera ut enheterna på rätt ställen hemma. När indikatorn visar fyra eller fem streck är signalen stark nog att ta sig fram dit andra routrar inte når. Vi mäter upp stabila anslutningar vid hastigheter på 50-60 megabit i sekunden på ställen där det annars inte har funnits något nätverk alls.

Installationen är enklast tänkbara. Den stora röda knappen på framsidan aktiverar WPS. Ett tryck på motsvarande knapp på routern och de två är sammankopplade inom någon minut. Enheterna får automatiskt samma nätverksnamn och lösenord som nätverket de ansluts till och därefter framstår alltihop som ett enda nätverk. Nätverket är till synes oförändrat efter installationen, det bara når längre bort.

2400-modellen är större än 1200-versionen. Det beror på tekniken inuti som kan hantera flera samtidigt till nätverket anslutna enheter än den mindre modellen. Det gäller alltså att fundera på om man vill ha så bra täckning som möjligt eller om det är hastigheten till internet som är det viktiga.


+ Enkelt installation
+ Lång räckvidd
+ Många anslutningar
Låga hastigheter

Läs mer om AVM FRITZ!Repeater 2400


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lägre hastigheter än i den billigare 1200-modellen gör detta till ett tveksamt köp.

Specifikationer

Märke
AVM
Nätverksstandarder
WiFi 5
Anslutningar
1 Gigabit Ethernet port
Hastighet
2333 Mbit/s
Mått
7,7 x 6,7 x 15,5 cm
Effekt
6 W
Vikt
160 g
Läshastighet
186 Mbit/s