FritzRepeater 1200 er diskret med en WPS-knap og en lysdiode.

AVM FRITZ!Repeater 1200

Kompakt repeterare för fasta och trådlösa nätverk.

av #Nätverkstillbehör #AVM
9.3

Fritz!Repeater 1200 täpper effektivt till alla hål i det trådlösa nätverket och det till ett mycket rimligt pris.

Det rör sig om en kompakt repeterare som sätts direkt i ett vägguttag. Den fyrkantiga lilla lådan med sidan åtta centimeter skickar nätverkssignalen vidare och förlänger på så sätt det trådlösa nätverket. Den har även en nätverksport för fast anslutning av nätverksenheter.

I det förlängda nätverket mäter vi hastigheter på dryga 500 megabit i sekunden. Det är viktigt att Fritz!Repeater 1200 placeras där det finns god täckning, annars fungerar det inte lika bra. Den kan även anslutas med en nätverkskabel från routern om förhållandena är dåliga. Det förlängda nätverket klarar Wi-Fi 5 på både 2,4- och 5-gigahertzbanden.

Vi har provat förlängaren i vårt testhus från olika platser i bostaden där täckningen brukar vara dålig. På ställen där vi i vanliga fall når 20 megabit i sekunden ger Fritz!Repeater 1200 hastigheter på runt 68 megabit per sekund. Längre bort där nätverket brukar falla ut, får vi hastigheter på uppåt 35 megabit/sekund. Det är inte illa.

Installationen kan knappast bli enklare. Det finns en WPS-knapp för att snabbt upprätta kontakt med routern. En statuslampa indikerar om anslutningen fungerar. För att avsluta installationen måste man dock öppna repeterarens inbyggda administrationssidor i en webbläsare för att bland annat välja språk och uppdatera det fasta programmet (firmware). Sidorna är enkelt uppbyggda och informativa.

Nätverksporten kan ge riktigt höga hastigheter för en fast ansluten enhet. Vi mäter 571 megabit i sekunden när anslutningen mellan repeteraren och routern är god. Det går att ansluta fler enheter till Fritz!Repeater 1200 genom att använda en switch.

Fritz!Repeater 1200 kan även sitta utomhus under ett tak. Det gör att den också fungerar bra som nätverksförlängare till trädgården.


+ Höga hastigheter
+ Bra användargränssnitt
+ Lätt att använda
+ Billig

Läs mer om FRITZ!Repeater 1200


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En enkel och effektiv förlängare av trådlösa nätverk till ett rimligt pris.

Specifikationer

Märke
AVM
Nätverksstandarder
WiFi 5
Anslutningar
WiFi, Ethernet
Hastighet
866 Mbit/s
Mått
8,0 x 8,0 x 3,7 cm
Effekt
3 W
Vikt
160 g
Skrivhastighet
571 Mbit/s
Läshastighet
68 Mbit/s