AVM FRITZ!Repeater 1200 AX er en lille kvadratisk klods med indbyggede antenner og en enkelt LAN-port til udstyr, der ikke har trådløst netværk.

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

AVM Fritz!Repeater 1200 AX är en diskret liten repeater som kan utöka nätverkstäckningen med höga hastigheter i de delar av hemmet där anslutningen är som sämst.

av Henning Rasmussen #Nätverkstillbehör #AVM
7.9

Tyska AVM:s nya repeater, kallad Fritz!Repeater 1200 AX, erbjuder en överraskande bra täckning och på utmärkta hastigheter.

Det var lite överraskande att Fritz!Repeater 1200 AX med sina inbyggda antenner kunde skapa ett så heltäckande nätverk i andra änden av testhuset i förhållande till routern. Installationen av den lilla fyrkantiga repeatern är enkel tack vare WPS-tekniken. Tryck en gång på repeaterns enda knapp och sedan på motsvarande knapp på routern. Detta får information om de trådlösa nätverken kopieras till repeteraren och du är redo att hitta dess slutliga placering. Vi fick dock utföra processen två gånger innan lamporna blinkade grönt och nätverken hade kopierats. Appen Fritz!App WLAN erbjuder en bra hjälp för att placera repeatern korrekt så att den har den bästa möjliga anslutning till routern, samtidigt som den täcker så bra som möjligt i det område som har den sämsta anslutningen.

Vi placerade repeatern i köket i husets bortersta norra del, medan routern stod på kontoret, som ligger allra längst åt söder. Ändå fanns det gröna streck i anslutningen och vi mätte hastigheten till 532 Mbit per sekund från mobil till router via 5 GHz-nätverket. Det är en utmärkt hastighet, särskilt med tanke på avståndet och att enheten saknar externa antenner, vilket brukar vara viktigt för en bra anslutning.

Om du fortfarande har enheter i hemmet som inte har trådlöst nätverk (till exempel en Smart TV eller en Blu-ray-spelare av äldre modell) kan du få ut dem på internet genom att ansluta dem till Fritz!Repeater 1200 AX:s inbyggda LAN-port med en nätverkskabel.


+ Imponerande täckning

+ Nätverksport för äldre utrustning

– Priset är aningen för högt

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

AVM Fritz!Repeater 1200 AX är en diskret liten repeater som kan utöka nätverkstäckningen med höga hastigheter i de delar av hemmet där anslutningen är som sämst.

Specifikationer

Märke
AVM
Nätverksstandarder
802.11 ax/ac/n/g/a
Anslutningar
1 x 1.000 Mbit
Hastighet
2.400 + 600 Mbit
Mått
8 x 8 x 3,7 cm