Asus RP-AC53 AC750

Nätverksförlängare med inbyggd väggkontakt.

av Morten Skeldal Østergaard #Nätverkstillbehör #Asus
8.4

Det tar inte många minuter att förstärka det trådlösa nätverket hemma med hjälp av nätverksförlängaren RP-AC53 från Asus.

Att komma i gång är inte svårare än att sätta RP-AC53 i ett ledigt vägguttag och fälla upp antennerna. Sedan ska enheten startas och så är det bara att trycka på WPS-knappen på först routern och sedan på motsvarande knapp på RP-AC53. De båda hittar varandra snabbt och sedan är det hela i gång och nätverkssignalen förlängs åt det håll där RP-AC53 sitter.

Egentligen behövs inget mer, men det går förstås att ändra en del inställningar om så önskas. Det sker med Asus utmärkta app i mobilen. I den går det bland annat att mäta signalstyrkan där RP-AC53 sitter, vilket gör det enkelt att flytta runt enheten för att hitta den bästa platsen. Det finns en bra funktion i appen som hjälper till med det.

De högsta nätverkshastigheterna når vi om RP-AC53 används som en accesspunkt. Det kräver dock att det behövs en nätverkskabel framdragen till den, något som ofta tyvärr inte är praktiskt möjligt.

När RP-AC53 används som en nätverksförlängare som skickar Wi-Fi-signalen vidare få vi visserligen lägre, men fortfarande godkända hastigheter. Vi mäter i det läget upp 70 megabit i sekunden i vårt testhus. Det är inte jättesnabbt, men trots allt lite bättre än genomsnittet för vad andra liknande enheter klarar i denna annars nätverksdöda del i huset.

En riktigt smart detalj med RP-AC53 är det genomgående vägguttaget. Det går alltså att ansluta en lampa eller vad som helst till uttaget i RP-AC53 utan att det påverkar någon av enheterna.


+ Genomgående vägguttag
+ Vettiga hastigheter
+ Även som accesspunkt

Läs mer om Asus RP-AC53 AC750


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Smidig och snabb nätverksförlängning som inte tar upp ett vägguttag.

Specifikationer

Märke
Asus
Nätverksstandarder
Wi-Fi 5
Anslutningar
1x ethernet
Hastighet
733 Mbit/sekund
Mått
110 x 54 x 38 mm
Vikt
200 g