Du skal bare trække i det lille håndtag øverst i båsen, så springer harddisken ud af NAS'en, så du kan skifte den.

Western Digital My Cloud PR2100

Nätverkshårddisken som är enkel att använda.

av Morten Skeldal Østergaard #Nätverkshårddisk (NAS) #Western Digital (WD)
8.4

Western Digital är en av världens största tillverkare av hårddiskar för både datorer och servrar, men de tillverkar faktiskt även egna nätverkshårddiskar.

Western Digital My Cloud PR2100 ser ut som en klassisk nätverkshårddisk med två stycken tomma fack för hårddiskar på framsidan, men det speciella med PR2100 är att NAS:en säljs med hårddiskar på plats redan när du plockar upp den ur kartongen. Det är hårddiskar från företagets speciella NAS-serie som går under namnet Red. Det är väldigt praktiskt att du kan börja använda NAS:en utan att först behöva montera några hårddiskar. Det är däremot stökigt om du inte tycker att det räcker med de 2x två terabyte som sitter i enheten utan måste byta minst en av hårddiskarna eller köpa en enhet med större diskar redan från början.

Det är dock inte speciellt trassligt att ta ut och montera en ny hårddisk om det skulle behövas. Dra i det lilla handtaget på My Cloud, så öppnas facket och hårddisken trycks ut.

PR2100 är inte någon av de snabbaste nätverkshårddiskarna, men överföringshastigheterna än ändå godkända och operativsystemet är väldigt användarvänligt. Det har en tydlig grafisk design som ger en god överblick över vad som finns på hårddiskarna, så att du exempelvis kan se hur mycket utrymme som tas upp av musik, film och bilder.

My Cloud PR2100 är faktiskt så enkel att börja använda att den enda manualen som finns i kartongen är en pappersbit med adressen som du ska skriva i webbläsaren för att komma till inställningarna för din My Cloud. Sedan är det bara att köra.


+ Användarvänligt operativsystem
+ Förinstallerade hårddiskar
Hastigheten kunde vara bättre

Läs mer om Western Digital My Cloud PR2100


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

My Cloud PR2100 är väldigt användarvänlig och perfekt för nybörjare, och du får två terabyte lagringsutrymme direkt ur lådan.

Specifikationer

Märke
Western Digital (WD)
Minne
4 GB
Kapacitet
2x 2 TB
Anslutningar
2x usb 3.0, 2x ethernet
Antal fack
2
Mått
216 x 148 x 109 mm
Vikt
3,6 kg (inkl. harddiske)
Effekt
9 W
Övrigt
Backupknapp
Skrivhastighet
111,5 MB/s
Läshastighet
110,7 MB/s