Tydelige lysmarkeringer viser, hvad der er sluttet til netværksharddisken.

Synology DS718+

Nätverkshårddisk med plats för två hårddiskar.

av Morten Skeldal Østergaard #Nätverkshårddisk (NAS) #Synology
9.7

Det är ett gediget chassi som vi fiskar upp ur kartongen när vi ska undersöka Synologys nyaste NAS. Vi gillar väl designad och ordentligt konstruerad hårdvara, och det är Synology DS718+ ett förnämligt exempel på med aluminium och slagtålig plast som gör att den ser professionell ut.

Fronten på DS718+ öppnas med ett lätt tryck, vilket ger tillgång till de två hårddiskfacken. Monteringen är enkel med klämmor som håller hårddiskarna på plats, så det behövs inga skruvar. Väldigt ängsliga användare kan med en nyckel låsa fast hårddiskarna i enheten.

Synology DS718+ använder samma operativsystem som företagets övriga sortiment av nätverkshårddiskar. Det är kompetent och genomarbetat, och allt fungerar snabbt och problemfritt – framför allt om du har i åtanke att allting körs i din webbläsare.

DS718+ har som utgångspunkt inte speciellt många funktioner, men det finns en mängd program som kan hämtas och köras med NAS:ens operativsystem. Det är allt från bildvisningsprogram till nedladdningshanterare för att hämta filer direkt till nätverkshårddisken utan att behöva gå via en dator. Många av programmen fungerar dessutom tillsammans med appar som kan hämtas till smartmobilen. På så sätt kan du exempelvis titta på bilder och filmer på mobilen oavsett var du befinner dig, trots att filerna ligger hemma på nätverkshårddisken. Andra program fungerar som medieserver så att du kan strömma film till din tv.

Ingen annan tillverkare har lika mycket som Synology förstått att för hemanvändare är mjukvaran minst lika viktig som hårdvaran. Operativsystemet är strålande och det finns en imponerande mängd bra program och verktyg som kan hämtas gratis till din Synology-NAS.

Filöverföringar går snabbt, och DS718+ är näst intill ljudlös. Det är svårt att hitta en nätverkshårddisk som kan mäta sig med Synologys användarvänliga super-NAS.


+ Bra operativsystem
+ Många program

Läs mer om Synology DS718+


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Synology DS718+ är en strålande kombination av bra hårdvara och ett användarvänligt operativsystem.

Specifikationer

Märke
Synology
Minne
2 GB
Kapacitet
32 TB
Anslutningar
3x usb 3.0, 2x ethernet, 1x eSATA för extra hårddisk
Antal fack
2
Mått
157 x 103,5 x 232 mm
Vikt
1,74 kg
Effekt
9,1 W
Övrigt
Backupknapp
Skrivhastighet
118,3 MB/s
Läshastighet
118,3 MB/s