En eller två interna hårddiskar trycks enkelt fast i facken på framsidan.

Synology DS216+II

Synology bygger fantastiska nätverkshårddiskar och DS216+II är inget undantag. Den är lätt att komma i gång med, operativsystemet är oöverträffat och det finns massor med appar som tillför många funktioner.

av #Nätverkshårddisk (NAS) #Synology
8.9

Det behövs inte lång teknisk utbildning eller dyrbar support för att koppla en nätverkshårddisk, en så kallad NAS, till nätverket hemma. I varje fall inte om du köper Synologys nätverkshårddisk DS216+II. Den har två fack för interna hårddiskar som kan vara på antingen 3,5 eller 2,5 tum. De trycks enkelt fast i de fack som följer sig under locket på fronten. Sedan är det bara att ansluta DS216+II till routern med nätverkskabeln, öppna nätverkshårddiskens hemsida och följa de svenska instruktionerna. Det är faktiskt lika enkelt som det låter.

Synologys stora styrka är företagets extremt lättanvända och avancerade operativsystem som de ständigt uppgraderar. Det är enkelt att kolla status, ändra inställningar och installera appar för att tillföra nya funktioner. Det finns massor med appar att hämta för att exempelvis strömma film eller musik eller för att titta på bilder direkt från NAS:en till en tv, pc, mobil eller pekdator. En annan smart funktion är att det är så enkelt att säkerhetskopiera alla dessa enheter till nätverkshårddisken. DS216+II passar lika bra för underhållning hemma som på jobbet.

Snabb backup
DS216+II är i praktiken en dator utan lagringsutrymme. Man måste alltså köpa en eller två interna hårddiskar själv och sätta i dem. De kan vara på maximalt tio terabyte vardera, men eftersom en sådan hårddisk kostar bortåt 5000 kronor är det kanske smakligare att nöja sig med mindre modeller. För motsvarande summa går det till exempel att få två hårddiskar på fyra terabyte vardera.

Det går att ansluta externa hårddiskar till DS216+II via usb, men tyvärr är det bara en av de tre usb-portarna som stödjer usb 3.0. De andra klarar bara usb 2.0 som är betydligt långsammare, något att tänka på vid stora filöverföringar.

DS216+II baseras på en snabb processor och har tillräckligt med ramminne för att kunna hantera både strömmande material och backuper via nätverket. Det går hyfsat snabbt att överföra filer och vi mäter skrivhastigheten till 111 megabyte/sekund, medan läshastigheten är 77 megabyte/sekund. Det är godkänt och vi upplever inga avbrott när vi strömmar film eller gör stora filöverföringar.


+ Snabb
+ Lätt att använda
+ Många appar
Anslutningar


Synology DS216+II finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Synology DS216+II

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En otroligt lättanvänd och snabb nätverkshårddisk med många appar.

Specifikationer

Märke
Synology
Minne
1 GB DDR3
Kapacitet
2x 10 TB
Anslutningar
2x usb 2.0, 1x usb 3.0, 1x eSATA, 1x LAN
Antal fack
2
Mått
16,5 x 10,8 x 23,32 cm
Vikt
1,25 kg
Effekt
7,4 W
Skrivhastighet
111,03 MB/s (1 GB)
Läshastighet
77,14 MB/s (1 GB)