Synology DiskStation 218+

Kompakt nätverkshårddisk med höga prestanda, många appar och hög kapacitet.

av #Nätverkshårddisk (NAS) #Synology
9.2

Synologys nya nätverkshårddisk bjuder på mycket mer än bara säkerhetskopiering och strömning av film till smart-tv:n. Synology DiskStation 218+ innehåller samma funktioner som professionella servrar, trots att den är kompakt nog för att stå i bokhyllan.

Den fysiska installationen kan knappast bli enklare: När fronten öppnas åt sidan kommer man åt de båda hårddiskfacken. Observera att det inte ingår några hårddiskar, de måste köpas separat. 3,5-tumshårddiskar skjuts direkt på plats, medan de mindre 2,5-tummarna måste skruvas fast med de skruvar som följer med. Stäng locket och servern är redo för tjänstgöring.

Nästa steg är att logga in i servern via en webbläsare för att starta mjukvaruinstallationen. Den svenskspråkiga guiden ställer några få frågor, formaterar hårddiskarna och gör servern tillgänglig från internet. Processen fungerar perfekt med nya hårddiskar, men när vi testar med ett par enheter som har suttit i andra servrar dyker det upp en del förvirrande felmeddelanden. Efter en återställning går det dock som smort igen.

Prestandaöverskott

Användargränssnittet i Synologys NAS är som alltid lätt att ta till sig och framför allt på svenska. Det är enkelt att styra själva servern och att hantera alla de appar som finns tillgängliga. Det finns faktiskt hela 126 appar till DiskStation 218+ för att exempelvis skapa en medieserver, databas, webbserver och mycket annat. Apparna är enkla att installera, men det gäller att själv sätta sig in i hur det fungerar för att man ska få fullt utbyte av NAS:en.

Med två hårddiskar på två terabyte vardera mäter vi upp läs och skrivhastigheter på 84,6 respektive 86,2 megabyte i sekunden. Det är snabbt.

Jämfört med billigare varianter av Synologys servrar är 210+ bestyckad med en kraftfullare processor, dubbelt så mycket ramminne och plats för att utöka såväl mängden minne som lagringsutrymme. DiskStation 218+ är därmed en NAS som kan växa om behovet ökar eller om man med tiden får lust att använda för av alla de funktioner som finns.


+ Enkel att installera
+ Många appar
+ Stor utvecklingspotential
Svårt att behålla överblicken


Synology DiskStation 218+ finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Synology DiskStation 218+

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En välbyggd nätverkshårddisk som är fylld med funktioner, bra appar och kapacitet för många användare samtidigt.

Specifikationer

Märke
Synology
Minne
2 GB
Kapacitet
Upp till 28 TB (internt)
Anslutningar
3x usb 3, 1x eSATA, gibabit ethernet
Antal fack
2
Mått
16,5 x 10,8 x 23,2 cm
Vikt
1,3 kg (tom)
Effekt
5,4 W
Övrigt
126 appar kan installeras
Skrivhastighet
84,6 MB/s
Läshastighet
86,2 MB/s