Det ekstra hjul på siden bruges til rulle fx hjemmesider vandret, hvis de er bredere end din skærm.

Trust Ozaa Wireless Mouse

Trust Ozaa er en väldesignad trådlös mus med några bra och i stort sätt ljudlösa knappar.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Trust
8.8

Trust Ozaa är en ovanligt bra trådlös mus som dessutom är prisvärd.

Den har det du behöver av en datormus och inte mycket mer. Det finns till exempel ingen smart belysning som lyser upp musen inifrån. För oss som bara vill ha en mus som gör jobbet med vanliga Windows-program så enkelt och bekvämt som möjligt är Ozaa en bra lösning. Installationen består av att sätta in en liten USB-adapter i datorn. Det tar två sekunder, sedan är musen klar att använda.

Trust Ozaa ligger bra i en genomsnittligt stor manshand. Om din hand är lite mindre kan det vara svårt att nå hjulet på sidan som används för att rulla horisontellt på sidor som är bredare än skärmen. Vår erfarenhet är dock att det är sällan den funktionen behövs. De två primära musknapparna är utomordentligt bra för en mus i den här prisklassen. Vi märkte tydligt när knapparna var helt nedtryckta trots att den mekanism som registrerar klicket inne i musen är nästan ljudlös.

Det här är inte en mus som stör andra, oavsett hur mycket du klickar. Hela överdelen är utformad i ett plaststycke så att det är enkelt att hålla musen ren. De två primära knapparna är i själva verket två långa plastbitar som viks nedåt när du trycker på dem.

Mellan knapparna sitter ett utmärkt rullhjul och en knapp som kan ändra muspekarens hastighet i fyra steg. Trust Ozaa ligger fint i handen och har grov mönstring på vardera sida som gör det enkelt att greppa musen. På vänster sida sitter en liten hylla där du kan vila tummen medan du använder musen. Hyllan innebär tyvärr dock att musen är väldigt svår att använda med vänster hand. Musen laddas med en Micro-USB-kabel som trycks in i ”nosen” på musen. Här kunde Trust gärna ha tänkt till och utrustat Ozaa med den modernare USB-C kontakten.


+ Bra knappar

+ ”Hylla” till tummen

– Föråldrad laddningskontakt

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Trust Ozaa er en väldesignad trådlös mus med några bra och i stort sätt ljudlösa knappar.

Specifikationer

Märke
Trust
Kabel/trådlös
Trådløs
Anslutning
Micro-USB
Antal knappar
6 knapper, to hjul
Mått
118 x 77 x 46 mm
Vikt
99 gram
Sensor
2400 DPI