Test av Trust GXT 180 Kusan Pro

Trust GXT 180 Kusan Pro

Optisk mus med hög precision, sex knappar och ljuseffekter.

av #Mus #Trust
9.4

Det här är ett utmärkt exempel på att en bra mus inte behöver vara dyr.

Kusan ser inte mycket ut för världen. Den är tämligen traditionell med två huvudknappar, ett rullhjul, två fram-/tillbakaknappar och en knapp för att justera pekarens hastighet.

Det som sticker ut en aning är att logotypen, rullhjulet och de två sidoknapparna lyser. Det har vi sett förr och när musen används täcks alla ljuspunkter effektivt av handen. Kusan ansluts med sladd till en usb-port.

I vardagen är Kusan Pro diskret och skön att använda. Knapparna är lättryckta och de avger inte något anmärkningsvärt högt klickljud. Rullhjulet fungerar som det ska – lugnt och effektivt med lagom motstånd. Det är bara den ganska tröga knappen för hastighetsjustering som klickar till onödigt mycket.

Även i mer utmanande situationer klarar sig Kusan bra. Att det är så enkelt att byta pekarhastighet är ett stort plus, både vid grafiskt arbete och förstås i spel som kräver snabba reaktioner. Det tillhörande programmet kan addera acceleration som ger än mer variabel hastighet.

I samma program går det också att ändra knapparnas funktioner och det finns färdiga profiler att välja mellan. Vi konstaterar dock att Kusan Pro fungerar alldeles utmärkt även utan det här programmet.

Men om man ger sig lite tid att lära sig inställningarna är det faktiskt inte så dumt med en profil för vardagsjobbet, en för mer finstämd bildbehandling och kanske ett par för favoritspelen. Programmeringen är enkel och sker genom att olika funktioner dras grafiskt till rätt knapp.

Värt att notera när detta skrivs är att Kusan Pro säljs för 250 kronor i vissa butiker.


+ Hög precision
+ Bra knappar
+ Programmerbara knappar

Läs mer om Trust GXT 180 Kusan Pro


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En enkel mus som är skön att använda. Hög känslighet och programmerbara knappar till ett rimligt pris.

Specifikationer

Märke
Trust
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
6
Kabellängd
1,8 m
Mått
6,6 x 12,5 x 4,0 cm
Vikt
107 g
Sensor
Optisk
Övrigt
Programmerbara knappar