I bästa spelstil har Disan GTX 161 inbyggt regnbågsljus.

Trust GXT 161 Disan Wireless Gaming Mouse

Trådlös mus med hastighetsknapp och programmerbara knappar.

av Henrik Ræder Clausen #Mus #Trust
7.4

Seriösa datorspelare har länge fnyst åt trådlösa möss som för sega och otillförlitliga. Sakta ändras det nu när tekniken blir bättre. Trust tar ett litet steg åt det trådlösa hållet med GXT 161 Disan som fungerar både med och utan sladd. Den är trådlös, men när batteriet behöver laddas kan man spela vidare när usb-sladden ansluts.

Trust använder en liten usb-adapter för den trådlösa anslutningen. Så fort den ansluts till datorn upptäcker Windows musen, som då är redo direkt. Det program som hör till behövs inte för att musen ska fungera.

I vardagen är detta en enkel och effektiv mus, med varierbar precision på upp till 3 000 dpi. Känslighetsinställningen sköts med en knapp intill mushjulet. Alla knappar är välplacerade (för högerhänta). De fungerar oklanderligt och mushjulet är lättrullat. Höger- och vänster-knapparna ger ganska höga klickljud, medan sidoknapparna är mer diskreta.

Inställningsprogrammet är ett nöje att använda. Det ger god kontroll över alla inställningar, inte minst känsligheten (i praktiken hur snabbt pekaren rör sig), och alla knappar kan programmeras om med andra funktioner. Det går även att lägga till makron till en knapp, vilket rätt använt kan spara mycket tid.

Det uppladdningsbara batteriet är inte utbytbart. Dessvärre upplevde vi flera gånger att batteriet gav upp utan förvarning. Enda lösningen då är att ta fram sladden och ladda det. Den angivna batteritiden på 30 timmar på en laddning är inte särskilt imponerande och att det dessutom tar slut långt innan dess då och då duger inte.


+ Hög precision
+ Bra program
Instabilt batteri

Läs mer om Trust GXT 161 Disan Wireless Gaming Mouse


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Musen i sig fungerar bra för både seriöst arbete och spel, men batteriet håller inte måttet.

Specifikationer

Märke
Trust
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Usb-adapter
Antal knappar
6
Kabellängd
1,8 m
Mått
12,4 x 8,1 x 4,1 cm
Vikt
101 g
Sensor
Optisk
Övrigt
Variabel hastighet