Den lille knap på toppen regulerer musens præcision.

Targus Blue Trace Wireless Mouse AMW50EU

Liten resemus för den bärbara datorn.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Targus
7.8

Targus Blue Trace är en liten symmetrisk mus som inte har något annat syfte än att vara ett litet och kompakt pekdon. I gengäld lockar den med lågt pris. Den är främst tänkt att användas tillsammans med en bärbar pc för den som inte står ut med datorns pekplatta någon längre tid.

Musen är trådlös och ansluts till datorn via en usb-adapter som är så liten att den kan sitta kvar i usb-porten när datorn packas ner. Om adaptern tas loss kan den förvaras i ett liten fack på musens undersida, intill batterifacket för det AA-batteri som driver Targus Blue Trace.

Här finns bara det mest basala funktionerna, det vill säga vänster och höger musknapp, ett rullhjul och en liten knapp för att ändra pekarens hastighet. Musen fungerar bra och gör det enklare att styra pekaren med precision än vad som är möjligt med en pekplatta.

Blue Trace är för liten för att ge hela handen bra stöd. Den fungerar visserligen lika bra i både vänster och höger hand, men efter ett tag känns det ansträngt i handen eftersom den inte får rätt stöd. Targus mus är inte ett arbetsredskap för vardagen utan ska ses som en ersättning för pekplattan när datorn används på annat håll än vid skrivbordet.


+ Billig
+ Minimal usb-adapter
Nästan för liten

Läs mer om Targus AMW50EU


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Targus mus är en en praktisk och bra ersättning för pekplattan i en bärbar pc.

Specifikationer

Märke
Targus
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Usb-adapter
Antal knappar
4
Mått
10 x 6 x 4 cm
Vikt
60 g
Sensor
800/1200/1600 dpi