SteelSeries Sensei 310

En nybörjarmus från Steelseries som fungerar lika bra i höger som vänster hand.

av Henning Dadkhah Rasmussen #Mus #SteelSeries
8.1

Även om SteelSeries i första hand koncentrerar sig på att tillverka speltillbehör håller deras möss så hög kvalitet och är utförda på ett sätt som gör att de passar förnämligt även i andra sammanhang. Det gäller även den enkla musen Sensei 300, som utöver en diskret lysdiod inte gör något större väsen av sig.

Sensei 300 är en symmetrisk mus vilket innebär att den passar lika bra höger som i vänster hand. Detta medför dock inga ergonomiska nackdelar. Musen är skön att hålla i och den glider obesvärat över skrivbordet när vi testar det som en vanlig arbetsmus.

Det går att ställa in de åtta knapparnas funktioner via programmet SteelSeries Engine som hämtas och installeras från internet. Det är lätt att till exempel själv bestämma vilka knappar som ska användas för att hoppa fram och tillbaka mellan webbsidor.

Det går bra att packa upp musen och ansluta den till ett usb-uttag utan att hämta några drivrutiner. Det enda som händer är att man inte får några av de fina inställningsmöjligheterna, annars fungerar den perfekt.

När det tillhörande programmet installeras kontrolleras musens fasta program.

När det tillhörande programmet installeras kontrolleras musens fasta program.

I det utmärka programmet från Steelseries går det att programmera knapparna och bestämma i vilken färg lysdioden ska lysa.
I det utmärka programmet från Steelseries går det att programmera knapparna och bestämma i vilken färg lysdioden ska lysa.

 

Priset är väl högt, men å andra sidan får vi en mus av mycket god kvalitet. Musen är trots allt det kanske viktigaste redskapet vid datorn, så ta en titt på Sensei 310 när du behöver en ny.


+ Bra program
+ Skön att hålla i
Lite för lätt


SteelSeries Sensei 310 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om SteelSeries Sensei 310

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Sensei 310 är skön att hålla i, den går att ställa in på allehanda sätt och den rör sig smidigt på bordet. Det enda är att den är aningen för lätt.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb 2.0
Antal knappar
8
Kabellängd
2 m
Mått
12,5 x 7 x 3,9 cm
Vikt
92,1 gram
Sensor
Optisk