SteelSeries Rival 710

Mus med inbyggd skärm

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
7.9

Världens mest avancerade spelmus utropar danska SteelSeries. Det kan nog stämma. Den har till exempel en inbyggd liten skärm som kan visa meddelanden medan man spelar. Musen kan även vibrera i olika mönster för att ytterligare förstärka olika spelsituationer och sensorn är extremt känslig.

För oss som göra annat än spelar är Rival 710 också kul. Logotypen och mushjulet kan lysa i vilken färg som helst och den lilla svartvita skärmen kan visa ett namn, en logotyp eller enkla gif-bilder.

Alla inställningar sköts i det tillhörande programmet, från ljuset till vibrationerna. Musen kan vibrera när en viss knapp trycks ner eller efter en viss tid.

Rival 710 är ganska stor. Min tumme kan endast med viss ansträngning nå den mittre sidoknappen. För att komma åt den andra knappen på sidan måste jag lyfta på handen. Storleken gör att Rival 710 inte är särskilt skön att hålla i med en genomsnittligt stor hand. I bakkant slutar musen tvärt och trycker in i handflatan på ett irriterande sätt.

Det går att byta den långa tygklädda sladden mot en kortare i gummi, som passar bättre när man sitter närmare usb-porten – vilket är fallet med en bärbar dator. Kabelfästet är smidigt utformat och bytet är lätt att utföra.


+ Lätt att göra personlig
+ Utbytbar sladd
Väldigt stor
Dyr


SteelSeries Rival 710 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om SteelSeries Rival 710

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En bra mus – om du har stora händer. Omfattande ljusinställningar och kul inbyggd skärm.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
7
Kabellängd
1 + 2 m
Mått
124,8 x 76,z x 41,7 mm
Vikt
135 g
Sensor
Optisk, 100 - 12000 CPI
Övrigt
2 sladdar följer med, ljud med 16,8 miljoner färger