Steelseries Rival 700

En mus för alla situationer

av MAR #Mus #SteelSeries
10.0

Rival är en serie möss från danska SteelSeries och när vi testade den minsta modellen i nummer 6/2016 fick den omdömet bra och prisvärd. När så toppmodellen Rival 700 landar på testbänken är därför förväntningarna höga.

Ergonomin är utmärkt och musen känns otroligt gedigen. Något som står ut är den lilla inbyggda skärmen som sitter på musens vänstra sida vid tummen. Den känns överflödig och mest som en gimmick, men efter ett tag visar det sig att skärmen är riktigt praktisk. Som i många andra möss går det att göra profiler som anpassar musens funktioner efter specifika program eller spel. Det fina är att skärmen visar vilken profil som är aktiv för tillfället.

I profilerna går det att ställa in vad knapparna ska göra, ändra färgen på det inbyggda ljuset, justera sensorns känslighet och mycket annat. Allt detta sker i drivrutinerna i datorn. Det finns dock två knappar intill rullhjulet för att ändra känsligheten direkt.

Lägger sensorn av kan den enkelt bytas ut. Den sitter i en modul som är lätt att skruva loss. Det går även att byta ut skalet där handen vilar, och det finns inte bara en rad färger att välja mellan utan även olika material. Det följer med två sladdar i olika längd för att finsmakaren verkligen ska kunna trimma in musen efter de egna behoven och aktuellt program.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En underbar mus som fungerar perfekt från början, men som
excellerar när den fintrimmas.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
7
Mått
12,5 x 6,8 x 4,2 cm
Vikt
135 g
Sensor
Optisk
Övrigt
Precision: 100-16 000 cpi (avlästa värden per tum)