Din tommelfinger har adgang til usædvanligt mange knapper på Rival 5.

SteelSeries Rival 5

SteelSeries Rival 5 är en välbyggd mus med många knappar till bra pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
9.0

Om du är redo att gå bortanför den medelmåttiga mus som följde med datorn – eller om du bara tröttnat på att använda musplattan på din bärbara dator – är Rival 5 från det danska företaget SteelSeries ett riktigt bra val.

I förhållande till byggkvalitet och antal funktioner är Rival inte dyr. Det är en förhållandevis stor mus som ligger bra i medelstora och stora händer. Rival 5 kopplas till datorn med en två meter lång USB-­kabel som är fast monterad. Kabeln är dessutom belagd med kraftigt tyg som förhindrar att den trasslar ihop sig. Musens överdel är gjuten i matt plast som känns behaglig mot handflatan även efter en längre tids användning.

Musen ser nästan symmetrisk ut när man tittar på den ovanifrån. Den är dock lite svår att använda med vänster hand på grund av mängden knappar på vänster sida. Med högerhanden på musen har du dock bra kontroll. Din tumme har tillgång till ett överflöd av knappar, och vi gillade särskilt den långa knappen som kan tippas både upp och ner. Det finns till och med en liten skåra där du kan vila tummen när den inte är upptagen med att trycka på ­knappar.

Alla musknappar ger bra och tydliga klick, så att du både kan känna och höra när de trycks ner. De två primära knapparna är plaststycken som inte är gjutna tillsammans med musens chassi. Därför är de också lätta att trycka ner, oavsett var eller hur hårt du trycker på dem. Det går att ändra funktioner för musens knappar i Steelseries inställningsprogram för Windows. Det är också här som du styr SteelSeries Rival 5:s ljus- effekter, som är fördelade på hela tio zoner runt­ musen, så det finns goda möjligheter att få den att se ut som du vill. 

Programmets funktioner är fullpackade och det kan kännas lite överväldigande om man inte är van vid att kunna skräddarsy ett otal funktioner på sin datormus.


+ Bra knappar

+ Kraftig tygkabel

– Lite rörig programvara

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

SteelSeries Rival 5 är en välbyggd mus med många knappar till bra pris.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Anslutning
USB
Antal knappar
9
Mått
12,9 x 6,8 x 4,2 cm
Vikt
85 gr
Sensor
100-18000 DPI