Steelseries Rival 310

En utmärkt mus med hög precision

av Peter Skjovbjerg Jensen #Mus #SteelSeries
9.0

Steelseries tillverkar speltillbehör av allehanda slag. Med musen Rival 310 har de fokuserat på att ta fram ett styrdon för de mest kräsna datorspelarna. Det är nämligen Steelseries första mus som uppges kunna prestera en ett till ett-rörelse från mus till skärm när musens upplösning ställs in på 3 500 dpi. Steelseries kallar detta för True 1 to 1 tracking.

Sensorn på musens undersida är försäljningsargumentet för Rival 310. Ingen vanlig yta eller några snabba rörelser kan få sensorn att tveka det minsta. Dessutom ligger musen väldigt bra i handen och den är skön att hålla i, även om den är något mindre än normalt.

Den höga noggrannheten till trots är detta en otroligt enkel mus. De fem knapparna är för lite för den som är van vid fler knappar. I datorspel är det också vanligt att spelaren vill knyta särskilda funktioner till en knapp, men det blir ju svårare när det finns så få knappar att programmera.

Intill mushjulet sitter knappen för att ställa in hur noggrant underlaget ska läsas av, det vill säga upplösningen – vilket påverkar hur snabbt pekaren rör sig. I Steelseries program går det att ställa in exakt vilka två upplösningar knappen ska byta mellan. Det går även att ställa in ljus och programmera knapparna.


+ Extremt bra sensor
+ Komfortabel
+ Lätt att ställa in
Få knappar


Steelseries Rival 310 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Steelseries Rival 310

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Detta är en fantastisk mus som främst är avsedd för alla som har behov av en mus med extremt hög precision. Det är dock underligt att en mus som så tydligt vänder sig till datorspelare saknar extraknappar.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
5
Kabellängd
2 meter
Vikt
88 gram
Sensor
Optisk, 12 000 dpi