Det kan være svært at nå de forreste sideknapper med tommelfingeren.

SteelSeries Aerox 9 Wireless

Du får inte slut på knappar med Aerox 9 Wireless. Det finns tolv stycken precis vid tummen.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
8.7

Istället för att välja mellan alla de goda egenskaper som en datormus kan ha, så har danska SteelSeries försökt ge Aerox 9 Wireless allihop – och de har faktiskt i stort sett lyckats.

Musen kan anslutas till datorn med en USB-kabel, trådlöst via Blue­tooth eller musens egen USB-adapter. Adaptern ansluts till ett USB-C-uttag och kan faktiskt även kopplas till en Android-mobil, varpå en liten muspekare dyker upp på mobilens skärm.

Ovansidan på Aerox 9 liknar flera av de superlätta möss vi tidigare har testat: Plasten är perforerad, så att det går att se musens inre elektronik. Aerox 9 är dock inte någon av de allra lättaste mössen vi har testat. Det beror nog framför allt på den överväldigande mängden knappar vid tummen på musens vänstra sida. De tolv numrerade knapparna kan konfigureras att göra precis vad du vill att de ska göra. Öppna bara SteelSeries inställningsprogram i Windows och klicka på önskad knapp i den grafiska översikten över musen. Det kan dock krävas en del tillvänjning för att hålla reda på knapparnas fysiska placering med tummen. Därför slutade det med att vi bara använde de mittersta, som är mest lättillgängliga.

Den del av programmet som anger knapparnas funktioner är relativt enkel att överblicka. Det är i gengäld något mer komplicerat att ställa in musens precision. Där går det att välja mellan fem olika profiler, var och en med 9–10 inställningsmöjligheter. Allt görs på engelska och det finns en del tekniska begrepp att hålla reda på, så det här är alltså inte en mus för nybörjare. Om du inte är rädd för att kasta dig ut bland alla möjligheterna är det här en mus som kan användas till i stort sett vad som helst. Den är skön att använda under längre tid tack vare de många lufthålen, som
bidrar till att hålla handen sval.

Den är lätt att hålla i, eftersom alla ytor är av plast utan några som helst räfflor. Om du väljer att använda musen med kabel sätter du bara in den mjuka tygkabeln i vad som kan beskrivas som nosen på musen. Vi upplevde inte någon större skillnad på användarupplevelsen när vi växlade fram och tillbaka mellan kabel och trådlös anslutning.


+ Massor av knappar

+ Bra anslutningar

– Hal yta

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Du får inte slut på knappar med Aerox 9 Wireless. Det finns tolv stycken precis vid tummen.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Antal knappar
18
Kabellängd
2 m
Vikt
88 g