De mange huller på musens bagende er med til at holde vægten nede.

SteelSeries Aerox 5 Wired

Aerox 5 är en bra och mycket lätt mus med massor av knappar. Ljuset kunde vi dock klara oss utan.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
9.0

SteelSeries Aerox 5 Wired är ett bra exempel på den speciella modell av lättviktsmus som har blivit väldigt populär de senaste åren.

Den perforerade designen bidrar till att hålla ner vikten till bara 74 gram, och ser också till att din hand inte blir svettig om du använder musen en längre tid. Under Aerox 5 sitter ett par extremt släta teflonplattor. De får den lätta musen att susa fram över underlaget, och det är faktiskt en trevlig upplevelse att använda musen till alla typer av uppgifter.

Den relativt långa musen är bekväm att vila handen på, och vi hade inga problem med att använda Aerox 5 en hel arbetsdag. Knapparna är lagom tröga, så att du varken råkar trycka ner dem av misstag eller behöver lägga för mycket kraft på att klicka. 

På musens sida finns en speciell vippknapp som du kan klicka upp eller ner i stället för att trycka in. Den är avlång och du får bra känsla för om den är aktiverad. Den kan dock vara lite svår att nå om du inte har en lång tumme. Aerox 5 lyses upp från insidan, men ljusshowen känns lite överflödig. Faktum är att musen lyser mest i botten och på den bakre delen som du har täckt med din handflata när du använder musen. Det är med andra ord ett lite märkligt designval, framför allt på en uttalad lättviktsmus där man kan spara lite på vikten genom att utelämna ljuset.


+ Väldigt lätt

+ Bra knappar

– Överflödig belysning

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Aerox 5 är en bra och mycket lätt mus med massor av knappar. Ljuset kunde vi dock klara oss utan.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Antal knappar
9
Kabellängd
1,8
Mått
12,9 x 6,82 x 6,3 cm
Vikt
74 g
Sensor
18000 CPI