SteelSeries Rival 500

En superb spelmus som gör det man ber den om

av Mikkel Jacobsen #Mus #SteelSeries
8.8

Rival 500 från SteelSeries är en glimrande spelmus som gör precis det man ber den om. Den hårda mattsvarta plasten inger en känsla av att den här musen tål en del tuffa tag.

Det finns hela 15 knappar – enbart tummen har sex knappar att hitta rätt bland. Resten befinner sig ovanpå musen och inkluderar ett riktigt bra rullhjul. Den genomsnittlige datorspelaren lär behöva ett tag på sig för att hitta rätt bland alla knappar, men när man väl har vant sig vid dem finns det mycket att vinna på att utnyttja dem fullt ut. I många spel är det en stor fördel att ha favoritfunktionerna nära tillhands på det här sättet, snarare än att behöva famla efter tangentbordet.

Byta hastighet
Med en av knapparna går det att byta hastighet på pekaren i Windows, något som framför allt spelare brukar gilla. Det är dock något som även kan vara bra i Windows där man i vanliga fall låter pekaren fara fram snabbt samtidigt som det vid något precisionsarbete kan vara smart att dra ner hastigheten. Men en knapp går det under alla omständigheter kvickt att ändra hastigheten.

Främst för spel
Den optiska sensorn fungerar klanderfritt och musen gör alltid vad som förväntas av den, både i Windows och i krävande spel. Söker du en säker spelmus är detta ett bra alternativ men för mer renodlat kontorsbruk finns det billigare och enklare alternativ.

SteelSeries Rival 500 finns att köpa här via Prisjakt

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Rival 500 är en förnuftig spelmus som är snabb och solid.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
15
Kabellängd
2 meter
Vikt
130 gram
Sensor
Optisk, 16000 cpi