Lyset i musen kan ændres ved at trykke på en knap i bunden.

Sandberg Wireless Sniper Mouse 2

Sandbergs mus är en bra mus till utmärkt pris. Musen kan både användas med och utan sladd.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Sandberg
8.1

Trots att den här datormusen befinner sig i en prisklass som kanske liknar den lokala datorbutikens realåda är Sandberg Wireless Sniper Mouse 2 en utmärkt mus som erbjuder ett bra utbud av praktiska möjligheter och förnuftiga funktioner.

Storleksmässigt passar den bra i en medelstor handflata. Vi hade gärna sett några skåror eller lite gummibeläggning på musens sidor så den inte var så slät, men den är ändå ganska behaglig att arbeta med tack vare den goda passformen.

Musen kan anslutas till datorn med en kabel som kopplas till en USB-C-port i nosen på musen. Då kan den användas som kabelmus samtidigt som kabeln laddar batteriet, varefter den kan användas trådlöst igen. I trådlöst läge upprättas anslutningen via en USB-adapter som sätts i datorn.

Adaptern är så liten att den kan sitta kvar i en bärbar dator även när den transporteras. Det är tydligt var tillverkaren har sparat pengar jämfört med möss som kostar dubbelt så mycket. Här finns till exempel bara de mest grundläggande knapparna, kabeln är inte tygklädd och det går inte att ansluta musen via Bluetooth. Det sistnämnda är troligtvis det största minuset, eftersom en Bluetooth-anslutning hade gjort musen oberoende av både adapter och kabel vid resor.

Det blir trots detta svårt att hitta en bättre mus i den här prisklassen. Om du bara vill ha en bra datormus utan att behöva krossa spargrisen är Wireless Sniper Mouse 2 inte alls något dumt förslag.


+ God passform

+ Både sladd och trådlös

– Ganska hal

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Sandbergs mus är en bra mus till utmärkt pris. Musen kan både användas med och utan sladd.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kabel/trådlös
Begge
Anslutning
USB-adapter eller kabel
Antal knappar
6
Kabellängd
1,5 meter
Mått
12,4 x 6,8 x 4,3 cm
Vikt
142 gram
Sensor
2400 DPI